Sånn nå er nyttårsaften, og det nye året bringer med seg noe som også 2023 hadde.

 

 

 

Så er det siste dag av 2023 og alt er som normalt på en søndag, utenom i kveld og natt jeg skal holde meg innendørs i kveld/natt skal jo være snøvær og vind ikke fristende å gå ut å se om det er noen ute.

 

Ja 2024 skal jo ha med seg noe fra 2023 og det er dyrtid som er det nye ordet vi har stiftet bekjentskap med, håper prisene går ned litt men det kan vi vel drømme om bare. Det har jo blitt skrevet mye om at det å gå til lege og psykolog skal bli dyrere, så jeg håper bare at jeg holder meg frisk både fysisk og psykisk i 2024 men det er vel bare å håpe og tro at det går bra.

 

Får også håpe at tennene holder også for nå får jeg ikke noe hjelp til å ta regningen der heller, det koster dyrt å ha en sykdom som går utover tenner fikk brev om dette rett før jul ja på lillejulaften fikk jeg den julegaven i posten.

 

Vi som er kronikere og har en sykdom som må til jevnlig kontroll så blir det nesten uholdbart, hvorfor er det alltid oss det skal gå utover hver gang. Det er dyrt å være syk og ufør i ett av verdens rikeste land, sånn er de rene fakta og ikke bare syting fra min side.

 

Lag dere en fin dag.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud – Marit.

Nå er det blitt kveld på den nest siste dagen dette året, litt om dagen i dag.

 

 

 

I dag så har jeg ikke gjort så veldig mye, litt har jeg fått gjort etter min mening da. Har vært på tur og alle som har fulgt meg en stund veit hva jeg gjør på disse  turene, ja jeg har samlet tom flasker og bokser gjør det for å spe på matbudsjettet ikke bare det gjør jo min del av og få det bort fra naturen det er jo en del av min hold Norge rent.

 

Har også vært oppe hos venninnen min og skravlet over en kopp eller to med kaffe, det er bra både for meg og for henne. Var også oppe i butikken og handlet for henne, sånt er godt å få unna før nyttårsfeiringen selv om ingen av oss to skal feire så veldig.

 

Så var jeg en tur nede i butikken og pantet de flaskene som jeg har samlet på en uke, det ble hele 51 kroner på en uke så da fikk jeg handlet inn litt til i morgen og mandag.

 

Nei nå får jeg avslutte dette innlegget så jeg ikke skriver meg helt bort for det er fort gjort.

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud – Marit.

Mange med nyttårsforsetter nå om dagen, det gidder ikke jeg jeg har mål for året.

 

 

 

Jeg gidder ikke å ha noe nyttårsforsett jeg kommer til å kutte det ut før vi kommer til andre uka i januar, er bedre og sette seg noen mål for året da har man ett helt år på å nå dem. Jeg har satt meg to store mål og to små mål som jeg skal klare før 2024 er over, skal ikke skrive så mye om de to store målene enda det kommer utover men ikke nå jeg skal skrive om dem når jeg er kommet i gang med dem.

 

De to små målene er noe jeg skal klare å få gjort to til tre ganger i året som kommer, det ene er og gå på kino og kanskje en konsert det andre er å gå på kafe en gang pr måned sånn at jeg kan se noen mennesker og kanskje bli kjent med noen.

 

Års mål er bedre enn nyttårsforsetter, mål kan nås men nyttårsforsetter kan brytes allerede en dag ut i det nye året så det er liten vits i.

 

Lag dere en fin kveld folkens.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud – Marit.

Nå er det tre dager igjen av 2023, i dag har jeg brukt til.

 

 

 

Dagen i dag så har jeg ikke gjort så veldig mye, har gått tur og samlet sammen noen tomflasker noen blir det jo på vinteren også. Har også vært oppe hos venninnen min på kaffe og skravling noe som vi begge trengte i dag, var også oppe og handlet for henne sånn at hun fikk i hus det hun trengte.

 

Har også vasket klær for siste gang dette året er litt moro og si at man gjør noe for siste gang dette året.

 

Ja på søndag kveld og natt så smeller det, mennesker kan gjøre noen forberedelser for sin egen trygghet og ve og vel. Så har vi disse stakkars dyra som ikke forstår hvorfor dette skjer og tror de er i stor fare, og det kan de komme oppi som påkjørsel grunnet rømming fra hjemmet og løper livredd rundt hunder og katter er faktisk veldig redde. Så har vi de ville dyrene som lever ute i skog og mark, de har ingen mulighet til å komme inn i trygge omgivelser til dette levenet stilner.

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud – Marit.

Nå har jeg satt vekk juletreet, fire nisser står igjen i hylla.

 

 

 

 

Ja så er julen over for min del og det er ett år til neste gang, nå er det vanlig hverdag i morgen så til helgen er det nyttårsaften det blir enkel feiring skal se meg i speilet å ønske meg selv ett riktig godt nyttår så enkel blir den.

 

Glad at det er en uke i dag til det er en helt vanlig uke igjen, og så er det lenge til neste helligdager som påske men det går helt greit.

 

To helligdager som jeg har brukt til turer og så har jeg lest to bøker, på mine turer har jeg funnet noen flasker de står til tining.

 

Skal pante dem i morgen og spare opp til noe ekstra på nyttårsaften, skal i allefall ikke gå ut å se på fyrverkeriet i år  jeg skal ikke bruke penger på fyrverkeri det er dyrt og bare ett minutt så er det ferdig.

 

Fyrverkeri er bare tull og så skremmer det livet av både husdyr og ville dyr, skulle vært forbud mot at private kunne ha den slags bare felles fyrverkeri eller ingenting.

Lag dere en kjempefin kveld.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud – Marit.

Ble en kjempefin julefeiring.

 

 

 

Tok ikke noen bilder fra julemiddagen sånn blir det noen ganger, hadde en kjempefin stund med både pinnekjøtt og vossakorv ble også ribbe, medisterkaker, julepølse og ikke minst surkål og poteter jeg er ikke vant med saus til julemiddagen jeg må ha stekesjy fra ribbe stekingen de hadde alt det jeg spiste begge rettene.

 

Ble mye klemming og de som kjenner meg veit at jeg er ett menneske som liker en god klem, og det ble det mye av og ikke minst den fine og varme inkluderende atmosfæren som var der. Koste meg veldig og er veldig glad for at de skal ha dette neste år også, da skal jeg være den første som melder meg på når jeg får greie på påmeldings fristen.

 

Var 80 personer som kom så det er ett tilbud som ble tatt godt imot her i byen, behovet er jo her som alle andre steder i landet fattigdom og ensomhet tar ikke juleferie sånn er det bare.

 

Lag dere en fin og rolig julekveld, nå skal jeg åpne julepakkene mine.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud – Marit.

Nå er jeg klar til to timer julefeiring.

 

 

 

Ja nå er jeg klar for to timer med julefeiring i to timer, med god mat og mange mennesker både kjente og helt ukjente men det blir bra. Etter det så skal jeg hjem til meg selv og pakke opp noen gaver, så blir det tv titting ikke noe mer enn det for meg en tradisjonell jul alene etter klokken 16.

 

Blir nok ett innlegg til kanskje er ikke sikker, har ikke vært på tur i dag bare slappet av har gledet og gruet meg. Det er vel normalt tror jeg eller kanskje ikke, men slik er alt i livet mitt.

 

Lag dere en kjempefin julefeiring.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud – Marit.

Nå er det lørdag kveld ja lillejulaften, mine gjøremål for dagen er fullført.

 

 

 

Har vasket og tørket klær har også funnet fram det jeg skal ha på meg i morgen, har også gjort unna litt små handling i dag. Gått mine turer som vanlig og tatt med meg det jeg fant av pant, var også en tur oppe hos venninnen min og hjulpet henne med litt handling. Vi satt også og skravlet over en kopp kaffe, ellers har jeg gjort minst mulig på mest mulig tid.

 

Nå skal jeg finne fram mitt ferdig pyntede juletre lysene virker ikke lenger, det gjør da ingenting da slipper jeg og ta ut halvveis brukte batterier for jeg setter jo vekk julepynten min 2 dag jul.

 

For til onsdagen så er det vanlig hverdag igjen her i huset, da er julen ferdig for min del det skal bli godt når hverdagene kommer igjen hurra.

 

Skal se på grevinnen og hovmesteren blir ikke ikke noe tre nøtter til Askepott har aldri sett på det, og skal i alle fall ikke starte å se det nå sånn er det bare.

 

Lag dere en kjempefin jul.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud – Marit.

Da er det 2 dager igjen til jul, hentet en pakke i posten i går kveld.

 

 

 

Nå er det to dager igjen til julaften og jeg skal ha en fin helg, gleder meg litt til middagen på hotellet mellom klokken 14 og 16 på julaften to timer avbrekk av og være helt alene.

 

I dag er det noe som kalles drekkerdagsnatta her i byen, pleier å være full fest og mye bråk men det er noe jeg er vant til her i huset for her er det bråk fra klokken 21.00 til langt på kveld/natt hver eneste dag.

 

I går kveld så trasket jeg meg ut klokken 20.00 og hentet en pakke fra en av mine lesere, fikk aldri noen hente melding på telefonen og ingen i posten heller. Da jeg kom ned så hadde jeg skrevet opp kollinummer og sendingsnummer og da fikk jeg den ut med en gang, de hadde ikke sendt ut noen på den pakka det er jo rot fra deres side.

 

Takker så mye til denne personen som selv veit hvem er, er bare mellom henne og meg der var det mye godt så nå skal jeg kose meg i jula.

 

Nå skal jeg snart ut på tur i sola.

 

Lag dere en kjempefin og stressfri dag jula kommer på søndag enten du er ferdig eller ei.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud – Marit

Pakke i posten i går, og litt om dagene som er gått.

 

 

 

Ja disse dagene som kom og gikk har vært slike dager som er blitt brukt til turer, og lesing av blogger på mine turer gjør jeg som jeg alltid har gjort.

 

I går fikk jeg melding fra posten at det var kommet en pakke til meg, jeg brukte kveldsturen min til å hente den. Det var en pakke fra en leser langt nord i landet, innholdet var tre julegaver og bøker pluss en konvolutt med ett julekort, gavekort og en lyskilde som jeg kan sette på sekk, veske eller jakka sånn at jeg syntes i mørket når jeg er ute å går tur og ikke minst en tre etasjers kakeboks med julekaker. Tusen takk til avsender skriver ikke navn, det er mellom meg og avsender. Jeg ble veldig glad for denne fine pakken jeg fikk, har allerede begynt på en av bøkene.

 

Takk også til dere som har sendt meg på vips her nevnes heller ikke navn, skal snart ut og handle inn siste rest av det som sto på handlelisten på mandag pluss noen brød for det trenger jeg.

 

Lag dere en stressfri og fin dag.

 

Takk for at du stakk innom g velkommen tilbake.

 

Aud – Marit.