I dag/kveld fikk jeg noen hverdagslige spare tips.

 

 

 

 

I kveld så jeg på Lindmo og der kom det en gjest som kom med mange spare tips som kunne brukes i hverdagen, som å varme opp vann til oppvasken i samme slengen som du kokte poteter ja i stede for å ha lokk på kjelen så kunne du fylle en annen kjele med vann og sette den oppå den kjelen som du koker potetene så gjør du to ting på en gang.

 

Sette strikk mellom såpeflasken og pumpa da kommer det litt mindre såpe av gangen, og da bruker en ikke fullt så mye penger å spare for det blir brukt mye mindre. Det siste er for eksempel klemme sammen do rullen for da får du ikke dratt ut så altfor mye, og da sparer du på det jeg gjør det selv og har en dorull i tre dager i stede for å bruke en om dagen slik det var før og slipper da og handle inn toalettpapir hver uke.

 

Jeg har ingen strømme tjenester men dem som har veldig mange burde se på hva de bruker av dem, og de som ikke blir brukt burde bare fjernes der er det mye å spare mange små summer blir veldig høye summer etter hvert.

 

Dette var bare ment som ett tips ikke en kritikk av andre.

 

Lag dere en kjempefin kveld..

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Hatt kjempefint vær i dag brukt dagen på tur.

 

 

 

Har vært en vakker høstdag sol i hele dag med en kjølig trekk, hva gjør vel det er jo høst og da er det greit med litt kjøligere temperaturer i morgen er det jo 1 oktober. Har vært ute på langtur i dag i skog og mark hadde med meg middagen på en termos varmt vann til å ha i en rett i koppen suppe deilig var det, bare sitte å se utover byen var oppe ved byens ski senter der har jeg god utsikt over byen og snur jeg meg andre veien så er det fint terreng å gå turer i har fjellet rett bak meg vakkert syntes jeg.

 

På vei hjem fant jeg noen få tomflasker som kommer godt med en tier er ikke mye penger, men man får jo mer hvis jeg samler det opp til senere. Da jeg kom hjem så hadde det kommet en mail fra egmont, jeg gikk inn og sendte dem en faktura sånn at jeg får ut de pengene de kommer inn på konto og da er skatten trukket og det jeg sparer til feriepenger bruker ett fakturerings firma til det for det er enkelt og greit.

 

Nå skal jeg bruke kvelden til å slappe av og se på tv, tar først med meg gullrekka på NRK og så tar jeg meg en runde rundt i kanalene jeg har for å se om jeg finner noe av interesse.

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

I dag har jeg vært på en liten tur, var fysisk ute å lette etter tomflasker.

 

 

 

I dag så har det vært opphold og fint så da var det bare å ta på meg ett par sko ja det er lurt med ett par, gikk rundt omkring i en times tid for å lete etter tomflasker det måtte jeg for jeg har savnet det når det har regnet så mye. Fant flasker til 36 kroner og det var gøy syntes jeg da, skal bli litt mer i morgen av den slags.

Var også oppom venninnen min som ringte mens jeg pantet flaskene, så ble det skravling over en kopp kaffe gikk også opp og handlet litt for henne. Så gikk jeg hjem igjen for å gjøre meg klar til håndball kampen mellom Norge og Sveits som går akkurat nå på tv2 Norge leder 31 mot Sveits sine 16.

 

Ønsker dere alle en riktig god kveld.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Nå er det vel på tide å si god natt tror jeg da.

 

 

 

 

Ja nå er jeg trøtt som ett øk men jeg lurer på om dette blir en god natt, har så tinitus at jeg holder på å bli gal det suser og piper om hverandre så det er ikke en ørenslyd. Denne tinitusen er jo så forstyrrende det er en haug av ulyder så jeg hører ikke hva folk sier til meg når det er på det kraftigste, noe som det er nå i kveld så dette blir nok er bråkete natt for min del merker jeg for dette stilner ikke når jeg vil men når den vil.

 

Men det er jo bare å forsøke å få noen timer på øyet høres det ut for, men blir jeg trøtt nok og ikke får hode pine av disse ulydene så kan det jo hende at det går bra i natt også.

 

Med disse ordene så ønsker jeg dere alle en riktig god natt.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

I dag så har jeg sendt brev til meg selv bokstavelig talt.

 

 

 

I dag har jeg vært å sendt ett brev til meg selv på posten, ja jeg har gjort det har skrevet tolv brev til meg selv så jeg sender ett i måneden. Veit ikke hvilket jeg får for alle skrev jeg i jula og la dem i hver sin konvolutt med det samme de var ferdig så tok jeg alle som en kortstokk og stokket dem slik at jeg ikke veit hvem brev som blir sendt når, liker bedre å få brev med en overraskelse enn å få bare regninger og reklame sånn er det vel med de fleste av oss tror jeg da.

 

Så nå er det bare å vente spent en ukes tid før dagens brev kommer tilbake etter sin reise, gjorde det sist måned i alle fall.

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Glad det blir mørkere tider og vinter.

 

 

 

Dette er ett bilde fra i fjor vinter, jeg er glad den tiden er i vente for da blir det mørkere og alt er ikke så synlig. Jeg liker den tiden for da kan jeg bli en i mengden og alle ser ikke meg så godt, for da tar jeg ikke så mye plass for det er noe jeg ikke liker for da føler jeg at jeg tar plassen til andre. Da kan jeg gå ut i mørket og ingen ser meg, det skal bli litt godt det også håper det blir en fin vinter uten hålke da men det får verken jeg eller noen andre gjort noe ved det været . Her regner det i dag også men det gjør da ingen verdens ting, kan jo kose seg inne kose meg og kose meg men kan da gjøre ting inne. Burde vel ha gått meg en tur men jeg skal se om det blir opphold en liten stund, skulle vist bli opphold utover ettermiddagen så jeg kan gå meg en tur da. Kanskje jeg skal se hva jeg har og ikke har til turen jeg skal på i slutten av november, da skal jeg en uke til Spania det gleder jeg meg til har aldri vært så langt unna Norge som det og har planer om at jeg skal reise mer enn det etter den turen hvor mye og hvor det veit jeg ikke.

 

Men nå skal jeg gripe denne dagen å se hva den bringer, håper bare at jeg ikke tar for mye plass.

 

Lag dere en kjempefin dag.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Så er nok en dag blitt til kveld.

 

 

 

 

Så er tirsdagen blitt til kveld og slik går da dagene, i dag så gikk jeg meg en lang tur som startet i opphold og endte opp med at jeg kom meg hjem som ei drukna katte. Har måttet ha to klesskift i dag sånn er det når jeg går ut i opphold og når du kommer halvveis så åpner alle himmelens sluser seg, jaja sånn er det bare for været får vi ikke gjort noe med jeg pleier å si at det finnes ikke dårlig vær bare dårlige klær det lærte jeg som veldig ung.

 

På tur to så var jeg en tur oppe hos venninnen min for en kopp kaffe og litt skravling for hun var så selskapssyk, og det var godt å ha noen å prate med for min del også for alt har vært så tomt og tungt noen dager. Skulle gjerne vært litt oftere inne på bloggen og kanskje skrevet om det, men fant ut at det ikke var helt lurt så jeg har brukt både meditasjon og yoga for å finne litt ro i skjela og det har funket bra.

 

Nå er farmen akkurat ferdig og snart fotballkamp mellom Norge og Serbia, håper at Norge vinner men det kan jo bli litt vanskelig. Alle snakker om Martin Ødegård og Erling Braut Håland skulle jo tro at det er bare dem som kan noe, men laget består jo av 8 utespillere til ikke bare de to og en målvakt og alle sammen må jo ha en god dag hvis de skal klare å vinne en kamp ikke bare de to jeg nevnte rett over her.

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Nå er virkelig høsten her, regn og atter regn.

 

 

 

Ja så var det mandag og ny uke og den startet veldig vått med mye regn, er jo greit det også for ja kanskje det blir nok vann i magasinene våre slik at det blir nok til at vi slipper strøm rasjonering til vinteren haha selv om jeg ikke har troen på det.

 

Strømmen blir i alle fall ikke billigere det kan vi bare glemme for her i landet skal jo strømmen selges til utlandet, tjener mye på det og ikke minst den prisen som vi vanlige folk må betale selv med strømstøtte forstå det de som kan.

 

Det med at det var vanlig folks tur som var valgflesket dette valget, ja det var og er vanlig folks tur til å betale for gildet sånn at de rikeste skal fortsatt få strømstøtten sin og de som har minst må tenke på hva de bruker strømmen til. De som har minst fra før ender opp med mye mindre, så de fattigste er de ikke innunder det å være vanlig folk jeg bare lurer.

 

Dette er bare noen tanker jeg sitter med, ikke det at jeg veit det er riktig bare sånn at det er sagt.

 

Jeg fikk handlet på morgenen og har vært oppe hos venninnen min på kaffe og skravling, og var oppe og handlet for henne også sånn at hu fikk i hus det hun trengte.

 

Har også betalt to regninger så jeg ble ferdig med det, alt som er gjort trenger jeg ikke å gjøre i morgen eller senere.

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

I dag har jeg tatt livet med ro.

 

 

Jeg har tatt dagen med ro malt litt her er det ferdige høst bildet jeg startet på i sommer og la ut halvferdig, det ble egentlig ganske bra syntes jeg da så nå er det ikke noe jeg vil forbedre på det.

 

Jeg ble litt for sliten etter i går så jeg har ikke gjort så veldig mye i dag, har da satt på to vaskemaskiner og tørketrommel og vasket leiligheten men ikke vært på noen tur for føttene mine er og var så vonde.

 

Har også kost meg med å male det er ingen jobb bare kos, handlelisten er også skrevet så nå kan mandagen bare komme ukedagene er de beste dagene på kalenderen forstår dem som er veldig glad i helger for da har de fri fra jobb. Som trygdet så er det fri og fritid hele uka så jeg merker ikke noen forskjell, men denne helgen har jeg hatt det koselig med lørdagen med mange koselige og inkluderende og det er noe jeg ikke har vært bortskjemt med de siste årene utenom dere her på blogg.

 

Nå skal jeg se på farmen på tv spent på hvem ha førstekjempen velger som andre kjempe nei ikke så veldig får vente å se.

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Alt må skje for første gang.

 

 

 

Ja i dag var det pride parade og fest og moro, det var for første gang ja 2022 var første gangen det ble gjennomført. Det var en flott parade med mye farger musikk og moro, jeg heiv meg med i paraden jeg også for jeg ble spurt om jeg ville være med og sånn ble det så det ble med det ene bilde som jeg har postet her.

 

Var mye finere å bli inkludert enn å stå utenfor syntes jeg, det var en slik varme og godhet og ikke minst trygt med så mye politi og ambulanse personell. Det er jo homofile i alle samfunnslag og det er en varme hos dem alle, jeg følte meg virkelig velkommen selv om jeg er streit men hva gjør vel det folk er folk og de har rett til å elske den de elsker og få være den vi er. Som det sto i programmet kom som den du er og vær deg selv, og det gjorde jeg og ble faktisk inkludert finne mennesker.

 

Nå skal jeg se på tv er jo skal vi danse nå.

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.