Har vært en kald og fin vinter dag den siste dagen i november.

 

 

 

Det har vært en fin dag med kulde grader og snø det er deilig det, det eneste som er litt synd er at strømmen er så dyr men jeg orker ikke å sitte inne og fryse. Så da får det koste det det gjør med strømmen, skal ikke klage mer på det for det er flere som har det verre enn meg.

 

 

Ja når vi står opp i morgen så er det 1 desember og mange som har stresset med å få pakket inn de siste gavene til pakke kalender, jeg skal åpne min første luke i morgen og det blir en sjokolade bit til morgen kaffen min.

 

Nå skal jeg snart se på farmen og der starter finale uka i dag på søndag får vi vite hvem som vinner årets sesong av farmen, blir spennende å se hvem som står i finalen søndag.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

God morgen i vinterland.

 

 

 

God morgen og vinteren er kommet det syntes jeg var på tide, deilig og hvit og lyst ute det syntes jeg hører vinteren til – 6 grader å snø vær her akkurat nå. Er jo siste dagen i november så det var jammen meg på tide, her er  den elektriske ovnen på og har fått det opp i 14 pluss inne så jeg skal ikke klage det var ikke mer enn 8 da jeg sto opp så nå er det nesten varmt. Er så dyrt å fyre med strøm men hva skal man gjør nå jeg ikke har noen annen varmekilde enn strøm, kunne jo ikke bare hatt de 8 gradene for at man ikke har råd til å bruke strømmen.

 

En ting er jo bra at den nye regjeringa tok til vettet og lot oss uføretrygdete få ha fribeløpet slik at vi kan tjene noen kroner ekstra, og slik ble det hvis jeg forsto det riktig i går kveld er jo ikke sikker. Men da blir det vel slik som vi har hatt det at vi kan tjene opp til en vis sum i året uten å bli trukket i trygda, er det riktig så blir jeg glad for da kan jeg tjene de kronene jeg gjør på bloggen nå uten at trygden blir lavere fra første krone deilig er det.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Da er 1 søndag i advent blitt til kveld.

 

 

 

 

I dag som det er 1 søndag i advent så er julegata tent her i byen i dag, dette er juletreet som står utenfor storsenteret her i byen jeg syntes det er så fint at jeg tok ett bilde av det. Var ikke på kirketorget for å ta noen bilder av det store treet som står der oppe, for beina mine sa nei takk til å gå lengere enn det jeg gjorde i ettermiddag/kveld.

 

Nå har jeg gjort min faste søndagsgjøremål og det er å skrive handleliste sånn at jeg har den klar til i morgen, for å gjøre det i morgen tidlig hadde bare blitt trøbbel for å skrive ned det jeg skal ha rett før jeg skal gå i butikken. Da hadde jeg vel glemt halvparten av det jeg må ha så derfor skriver jeg handlelisten kvelden før så alt er klart, er bare å få på seg klærne å komme seg ut å få handlet det inn for uka og da er jeg ferdig med det håper det holder ut uka det jeg har skrevet opp for da kan jeg kjøpe meg noe godt til fredagen for da har jeg bursdag som jeg har skrevet før.

 

Nå sitter jeg og ser på farmen og andrekjempevalget til Torvald, så ble det selvfølgelig reklamepause så da fikk jeg skrevet ferdig her.

 

Nå avslutter jeg før jeg skriver meg helt bort.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

1 søndag i advent og det er fire uker til jul.

 

 

 

Jeg skal ikke stresse med å bake eller noen verdens ting jeg tar og gjør det jeg rekker til jul, det jeg ikke rekker det rekker jeg ikke sånn er det bare. Jeg startet i fjor og lage min egen tradisjon på julen og skal fortsette med det i år, skal ikke feire julen med noen andre enn meg selv og tv så hva skal jeg stresse med ikke veit jeg. Det blir ingen dyre vaner for det kan jeg ikke på noen måte gjøre, det sier stopp av seg selv det veit ikke hva jeg skal gjøre som julemiddagstradisjon enda men det kommer etter hvert. Skal sette fram noen få nisser og sette fram juletreet på lillejulaften og tar det vekk før nyttårsaften for da er jula over her i huset.

 

Skal kose meg med maling i adventstiden og se på håndball VM for kvinner det er en toppers adventstid i mine øyne, skal feire bursdagen min med noe godt i glasset kanskje en juleøl eller julebrus ikke veit jeg enda det stresser jeg heller ikke med har aldri vært noe glad i å feire meg selv. Men kanskje skal jeg gjøre det fredag den 3.desember, er ikke rundt tall for det var det for to år siden jeg feiret ikke stort da heller disse års dagene er jo bare ett tegn på at jeg bare blir ett år eldre enn i fjor og at jeg begynner å bli gammel sånn er det med den saken.

 

Nå skal jeg ut å gå meg en tur i ny snøen får håpe den blir liggende og at det ikke blir mildt, for da blir det bare hålke føre å det liker jeg ikke det er også ett tegn på at jeg blir eldre haha.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Så er det blitt kveld igjen, det blir en fin kveld.

 

 

 

Ja så var det kveld igjen og jeg har da vært ute på en liten tur i dag også, ble ingen lang tur skulle ha vært å handlet men jeg orker ikke å gå i butikken bare for å handle litt. Så jeg venter til mandag for da har jeg mer å handle for, trenger litt men jeg gidder ikke gå ut nå for jeg sovnet når jeg kom hjem for jeg har ikke sovet mer enn 1 time natt til i dag grunnet smerter.

 

Var en tur oppe å handlet litt for venninnen min i dag, da husket jeg ikke å handle det jeg trengte og på Joker så får jeg ikke det jeg trenger for det er så dyrt i den butikken. Skulle gå på Kiwi etter at jeg hadde slappet av hjemme men jeg sovnet og våknet for 2 timer siden, nå er det så mørkt ute og smerten er tilbake så nå blir det som det blir.

 

Nå venter jeg på maskorama men jeg veit ikke om jeg gidder å se på hele, jeg har tenkt å se på en julefilm i kveld i stede for maskorama er så kjedelig syntes jeg da.

 

Nei nå får jeg avslutte dette innlegget så jeg ikke kjeder dere for lenge, og sånn at jeg ikke skriver meg helt bort og det blir bare rot.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Hadde en kjempe ettermiddag og kveld i går.

 

 

 

Hadde en kjempefin dag med gutta i går var på Notodden og koste oss med pizza og kino, gutta har blitt så store at hu mor er blitt lita i forhold. Var på ett sted som het my pizza og gud hvor store de pizzaene var, men det var jo kjempefint at den jeg og gutta spiste for da ble vi mette og gode alle tre ble igjen noen biter som vi tok med hjem så jeg fikk meg frokost i dag også.

 

Så gikk vi bort til kinoen og så på Karl Bertils julaften den ny innspillingen var veldig varm og koselig, det syntes gutta også så vi hadde en koselig ettermiddag og kveld sammen.

 

Ble dårlig med søvn på meg i natt for jeg hadde så vondt i skuldra og armen fant ingen god stilling på den armen, skal ikke klage mer på det for dette er jo smerter og det er jeg vant til å ha sånn er det bare for min del.

 

Nå snør det livlig ute er ikke mye men det er så koselig å se på snøen som faller, jeg ønsker meg jo snø til bursdagen min får bare håpe at den blir liggende en ukes tid for jeg har ikke bursdag før på fredag igjen. Det er vel for mye å forlange men det hadde jo vært koselig, har jo stort sett vært snø på dagen min i allefall da jeg var yngre men nå de siste årene så har det faktisk vært regn på dagen har vel noe med klima endringene å gjøre.

 

Nei skal jeg avslutte her og komme meg ut på tur snart, kan jo ikke bare sitte inne og glo på ski på tv blir ikke bedre i kroppen ved å sitte på min ræv og tro at smertene blir borte av seg selv. De blir ikke verre ved å bevege skrotten en liten tur, så skrives vi senere i dag kanskje det blir kveld før jeg får oppdatert igjen.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Gleder meg til i morgen, dagene går så altfor fort.

 

 

 

 

Ja dagene går så fort men jeg har da fått gjort noe i dag også, tiden den flyr og kroppen min vil ikke at ting skal gå så fort så da må jeg bare ta det med ro og gjøre det jeg må. Så da jeg gikk opp til venninnen min så nøt jeg hvert steg, for jeg gidder ikke å stresse rundt som en hodeløs høne som mange gjør med julegaveinnkjøp og julebord og alt det der nei det er ikke for meg.

 

Var oppe hos venninnen min som jeg skriv litt om over her turen opp til, vi satt og drakk kaffe og skravlet om løst og fast å det er det beste med hele dagen. Var også oppe og handlet for henne og det syntes jeg er så koselig for da føler jeg at jeg er nyttig en stakket stund, handlet noen små ting til guttene mine der også.

 

Nå er jeg ferdig med gavehandeling for i år å det er godt, skal overlevere dem i morgen ettermiddag for da skal jeg ha samvær med mine to godgutter. Gleder meg utrolig skal til Notodden der skal vi spise pizza og så skal vi på kino etterpå, gleder meg som ett barn på julaften til å treffe guttene igjen begge to sammen.

 

Har sett på håndball i kveld for de Norske damene det var en slik oppkjørings turnering til VM som starter på onsdag for da er det 1 desember, gleder meg også til det da er ikke desember hvis det ikke hadde vært ett mesterskap i håndball slik er det for en som meg som er sportsidiot.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Håper ikke dere savnet meg for mye i går, jeg var ikke helt i skrive humør.

 

 

 

 

Jeg som pleier å skrive i allefall ett innlegg men i går så hadde jeg ingenting å skrive om, jo jeg hadde vel det men ville ikke plage dere med mine vondter. Jeg har så vondt i den armen som jeg har den ene kulen under men skal ikke plage dere med det, jeg skriver bare det jeg har skrevet nå om den saken.

 

 

Jeg satt også å tenkte litt rundt det at de skal trekke av lønn det vi tjener utenom trygden jeg får, til nå så har vi kunnet tjent noen 10000 av kroner uten å bli trukket i uføretrygden. For å si det sånn så kunne vi tjene 41500 kroner i året i tillegg til trygda men går det igjennom så går jo vinningen opp i spinningen, og de som sitter som folkevalgte får feriepenger på etterlønn og vanlig lønn ja det siste er jo normalt og få feriepenger av lønnen sin. Men av etterlønnen da syntes jeg det går litt for langt, og så hadde de rødgrønne som gikk til valg på at det er vanligfolks tur, vi uføretrygdete er ikke vi vanlige folk vi da lurer på hva de mener er vanlige folk de tar jo også fra de fattige og gir til de rike hva faen mener de med det.

 

Nok om det og over på noe annet.

 

Jeg har i dag gjort litt men ikke mye, får starte med morgenen da var det kaffe og ett knekkebrød og leste noen blogger som alltid er koselig.

 

Så ringte venninnen min ringte meg og lurte på om jeg ville ha kaffe og det sier ikke jeg nei takk til, så jeg gikk opp til henne og koste meg glugg ihjel for det er alltid koselig å ha noen å skravle  om alt og ingenting med .

 

Og så var jeg oppe å handlet for henne, og det syntes jeg er godt for da er jeg til nytte for noen.

 

Nå sitter jeg å ser litt på tv og det skal jeg fortsette kvelden med, er jo snart farmen og førstekjempe skal velges blir jo litt  spennende nå rett før finaleuken må det være kjedelig å ryke ut også da.

 

En ting til må jeg skrive jeg er nå ferdig med jule gavene til guttene min som jeg skal ha samvær med på fredagen, og da hadde jeg måttet vært ferdig med dem uansett for det er siste samvær før jul og dette året.

Huff nå får jeg avslutte før jeg skriver meg helt bort her, må jo ha noe å skrive om i morgen også.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Sånn da var denne dagen blitt til kveld som alle dager blir.

 

 

 

Jeg startet denne dagen med å få handlet inn det jeg trengte for denne uken pluss litt til, det gikk ikke langt over budsjettet men det gikk over budsjettet denne gangen. Blir sånn noen ganger når du må handle inn alt for ja jeg var skrapa i skapa når jeg gikk, så jeg måtte handle for nesten tom mage måtte jo ha noe til frokost så når jeg kom hjem så ble den spist orket ikke noe mer enn to knekkebrød med ost.

 

Da jeg skulle ut å gå tur så ringte venninnen min hun lurte på om jeg ville ha kaffe og det sier jeg aldri nei takk til, for jeg hadde glemt å skrive kaffe på handlelisten så det kjøpte jeg ikke når jeg var i butikken. Hun trengte noe i butikken så jeg gikk å handlet til henne og kaffe til meg selv så nå har jeg det i huset også, jeg må ha kaffe om morgenen for at jeg skal klare å fungere og det er jeg sikkert ikke alene om tenker jeg og jeg har nok fullstendig rett.

 

Og så kom mørket og da holder jeg meg innendørs så i kveld har det vært mye tv titting, satt og så julefilmen som går på kanal 6 klokken 21.00 og den syntes jeg var veldig fin og koselig. Nå ser jeg på kirurgiske katastrofer på tv 2 livsstil, det er plastisk kirurger  som retter opp dårlige plastisk kirurgiske inngrep mange som sliter etter uvettig operasjoner som de har gjort og har ødelagt livene deres.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Har ikke gjort stort i dag, bare holde hvile dagen hellig.

 

 

 

På morgenen i dag ja da jeg sto opp etter klokken ti en gang så var jeg og kjøpte meg litt å spise, var en reddende engel som hadde vipset meg litt eller for meg er det mye så jeg fikk handlet litt.

 

Så gikk jeg hjem og spiste litt før jeg gikk ned i vaskekjelleren for å vaske klær, og etter to timer og 28 minutter så var maskinene ferdig og så har jeg hengt dem opp på snora i stua.

 

Nå er jeg også ferdig med å skrive handlelista og regnet ut hva det vil koste, denne uken går jeg 100 kroner over budsjettet for mat men det får gå det da for det er mye jeg trenger men jeg har bare skrevet opp det viktigste og det er frokost og middager. Er det igjen noe i slutten av uka så kan jeg fylle på litt av det jeg ikke har skrevet opp, er jo bare å kutte ut slikt som kaffe og annen drikke har jo vann i springen.

 

Nei nå skal jeg se på farmen i allefall resten av farmen, så blir det nok en jule film på meg sånn er det bare bruker kvelden til å kose meg med tv.

 

Snart begynner håndball vm for damene den starter 1 desember og så skal jeg kjøpe inn noe jeg skal kose meg med til kampen som går den 3 desember for da har jeg bursdag. Skal ikke feire den dagen så stort er jo ikke rundt tall, skal bare prøve å få funnet nok tomflasker til at jeg får mulighet til å få ordnet meg noe kjeks og cola uten sukker.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.