Nå er det 5 og en halv time igjen av dette året, og her går det raketter i lufta alt.

 

 

 

Jeg skal ikke komme med store årskavalkaden som jeg har sett noen gjøre, men det kommer sikkert litt av det også etter hvert i dette innlegget. Først skal jeg skrive litt om dagen og tankene mine i dag, jeg har vært ute å gått en tur på glatta men de hadde da strødd litt men det ble bedre utover dagen. Jeg er litt øm og ør etter fallet i går slo kneet både blått og gult og hovent jeg la på en erte pose fra fryseren, den gjorde nytten to ganger for jeg brukte den som tilbehør til middagen i dag hadde jeg fiskekaker som jeg stekte i panna og ertene smør dampet jeg det ble kjempegodt.

 

Og så startet den hersens brannvarsleren og pipe og jeg måtte prøve og få ned den dritten i taket for den lyden var utrolig irriterende, gjør jo ingenting om jeg tok den ned for jeg har jo to til på 36 kvm så jeg tror det holder. Men jeg klarte ikke få den ned alene så jeg måtte faktisk forstyrre to gutter som bor i bygget her, de hjalp meg med glede med å få den ned så nå er det stille her igjen og det er godt.

 

Nå har de drevet og fyrt av raketter siden 16.00 her forstår ikke vitsen folk må ha for god råd når de kan bruke flere hundre om ikke flere tusen kroner opp i luften, det er noe jeg ikke skal gjøre for så mye har jeg ikke og på samme tid tenker jeg på alle de dyrene og kanskje menneskene som er livredd rakettene eller rett og slett smellene som fyker rundt dem.

 

Nå kommer det noen bilder fra mine to store opplevelsene jeg har hatt i 2022 og tekst men mange ganger så sier bilder mer enn tusen ord.

 

 

Opplevelse nummer en var en kjempekoselig hytte tur med Brit:

 

 

 

Ble to bilder fra den turen koste meg veldig på fjellet, hadde mange gode opplevelser og turer og ikke minst gode samtaler det var en kjempefin tur så tusen takk Brit ønsker deg en kjempefin kveld og ett riktig godt nytt år til deg og dine.

 

Opplevelse nummer 2:

 

 

 

 

Hadde en virkelig fin uke i Spania Like ved ett sted og By som heter Elche jeg koste meg, var på besøk hos en leser og hennes familie en helt fortryllende og koselig liten familie og ett vakkert sted å være fint vær og mye fint å se.

 

Jeg vil si tusen takk for opplevelsen Lima Lima.

 

Ønsker deg og dine en kjempefin nyttårskveld og ett kjempe godt nytt år til deg og din nydelige lille familie.

 

Tok bilde av sol opp og nedgang og mye annet så i dette innlegget la jeg ut tre av dem, men dere som leser bloggen min har nok fått det med meg men det ligger flere bilder og innlegg fra denne turen i arkivet fra november og starten av desember.

 

Lag dere en kjempefin nyttårskveld alle sammen og ikke minst så ønsker jeg dere alle ett godt nytt år.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

 

 

I dag har jeg vært mye ute, men fyrs som det regner.

 

 

 

 

Ja i dag har jeg ikke brydd meg om noen ting jeg har vært ute på tur, var også oppe hos venninnen min på kaffe og kromkaker som hun hadde laget i dag det var helt nydelig. Var også oppe og handlet for henne, ja det er noe jeg gjør med glede for jeg blir alltid så glad når jeg gjør nytte for meg.

 

Så gikk jeg til skogs og der ble jeg en god stund, for da jeg kom ned igjen til veien som var fin å gå da jeg gikk ut, da jeg skulle hjem så var det blank hålke og det regnet som bare det ja det spruttet i bakken. Så nå skal det bli moro når det skal fryse på igjen ja for her i byen veit de vist ikke at de må strø, eller kanskje de veit det men de har ikke råd til å strø og gatelysene er jo skrudd av også så det er ikke enkelt å se at det er glatt før du har dratt på tryne med ett smell. Det kan jeg faktisk skrive under på at det ikke var enkelt å se, for jeg gikk på bakhodet og på tryne to ganger så gå forsiktig folkens og ikke minst kjør forsiktig så dere kommer vel fram.

 

I morgen er det siste dagen dette året men ting blir vel helt likt neste år som det har vært i år hvis ikke verre, jeg håpte på at det skulle bli bedre men den har jeg ikke stor tro på for å si det sånn.

 

Lag dere en fin kveld og ikke minst god natt når den tiden kommer.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

God kveld og gud så trøtt jeg er så senga neste.

 

 

 

Ja nå skal det bli godt å putte meg selv under dyna for nå er jeg så trøtt som enn vrengt strømpe, og da får jeg bare på at jeg får noen timer på øye så jeg ikke går rundt som en zombie i morgen også.

 

I dag har jeg funnet ut at det meste av jula er ryddet bort, for nå er jeg lei hele jula og til lørdagen er det nyttårsaften og da er det heldigvis bare søndagen som er helligdag og på mandag er det vanlig uke igjen håper jeg da for nå er jeg lei helligdager.

 

Godt det da ikke er så mange helligdager før til påske, ja utenom vanlige helger men de går jo veldig fort.

 

Lag dere en kjempefin kveld og en riktig god natt når den tiden kommer.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

 

 

Dagen i dag ja den har vært slitsom, kjære Shabana Rehman som døde i dag.

 

 

 

Ja etter en slik natt så hadde jeg vel gjort rett i å gjøre som små barn sove litt på dagtid men slik gjorde jeg ikke, jeg valgte heller å gå meg en tur i snøværet og det tror jeg jeg gjorde lurt i for da får jeg sikkert sove i natt og det godt får jeg håpe.

 

Da jeg kom inn igjen fra turen så fikk jeg vite på nyhetene at

Shabana Rehman er død bare 46 år gammel.

 

Hun har jo vært kreftsyk en tid ja nesten ett år, der har Norge mistet en stor samfunns debutant en viktig stemme for norske innvandrings kvinner og en god komiker kvinne sådan. Er vel stygt å si det men jeg har ventet på det, for hun har nå ligget på sykehus en stund men legene her i Norge hadde ikke noen god prognose til henne de sa jo at hun ikke kom til å overleve 2022. Hun prøvde alt og hadde vært i Tyskland til alternativ behandling, hun ville prøve alt forståelig nok det tror jeg at jeg ville ha gjort også uansett hvor vanskelig det hadde vært økonomisk for min del men da hadde jeg gjort som henne startet en spleis selv om jeg ikke hadde villet det.

Men i dag tidlig så sovnet hun stille inn på Akershus universitetssykehus med alle sine kjære ved sin side, har min dypeste medfølelse med familien og hennes kjæreste.

 

Nå er det bare å sette seg ned og se på tv er jo hopp uka på tv3 direkte.

 

Lag dere en fin kveld folkens.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

God morgen til dere alle.

 

 

 

God morgen folkens jaja jeg kan jo kalle det det for meg så har det vært en lang natt har enda ikke fått en blund på øye, så jeg får vel ta dagen til hjelp skal prøve å sove litt etter jeg har vært i butikken må ha en pakke knekkebrød så jeg har frokost fram til mandag jaja nok om det.

 

Som jeg fryktet så ble det litt uro i bygget etter klokken var 02.00 til 02.30 og da fikk jeg ikke sove så jeg har vært våken i hele natt, men sånn er det med ungdom i bygget. Men når det gjentar seg og gjentar seg så er det utrolig slitsomt, men jeg skal ikke klage så høyt om det her inne bedre å sende en klage til styre igjen så får de ta det og ikke jeg.

 

Nå skal jeg gå på butikken.

 

Lag dere en fin morgen.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

 

 

 

Fy f for noe bråk man må tåle.

 

 

 

Ja her må man tåle det meste for de tror de bor alene i dette bygget, men det gjør de faktisk ikke og nabovarsel veit de ikke hva er. Om de hadde gitt beskjed så hadde jeg ikke hatt noen sted å flykte til uansett, får bare håpe det blir stille klokken 23.00 for da skal det være stille i dette bygget etter husreglene å bedømme. Men å kjøre på med musikk og borrer i samme slengen den forstår jeg ikke, hører at det er fullt hus der enda jeg har tatt ut høreapparatene da pleier jeg ikke høre så mye av det men det levenet som er nå ja det høres. Rart at ingen andre bryr seg om det for dette er rett og slett plagsomt, og hvis de går ut så er det ingen vits i å legge seg før det har gått en halvtime etter at de er kommet hjem igjen for det er litt av ett styr å få lagt seg etter noen halvlitere for mye. Jeg kan ikke forstå det for jeg kan ikke huske at det tok så lang tid å komme meg i seng etter en tur på byen, jeg slokna nesten før jeg traff puta men sånn er det ikke nå lenger med disse unge har jeg forstått.

 

Får håpe en får noen timer på øyet før morgendagen starter, jaja jeg får jo bare ta det igjen når jeg blir gammel for da får jeg hvilt mye for å si det sånn.

 

Lag dere en kjempefin kveld og en riktig god natt når den tiden kommer.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

I dag har jeg tatt dagen med ro, men det har ikke tankene gjort.

 

 

 

Ja i dag har jeg tatt dagen med ro, bare vært ute en kort tur bare for å få luftet hodet litt for der har det vært mange tanker. Har tenkt litt på hvordan det nye året blir, jeg kom til en eneste konklusjon og det var at det kommer til å bli som alle andre dager har vært. Tror ikke noe blir bedre enn det har vært på noen plan, sånn som landet vårt er blitt og til den avgrunnen de fortsetter å styre det denne regjeringen vi har i dag. Køene på matsentralene rundt om i landet. Og så har denne regjeringen tenkt å minske deres mulighet til å kunne nå ut til de som trenger det som aller mest, hva tenker de med sier jeg bare vi som har minst kommer til å få enda mindre bare for at de rikeste skal bli enda rikere. Ja så det er de som er rikest og har mest som er vanlig folk i regjeringens øyne vi som har minst er bare en belastning i samfunnet, ja det er faktisk slik jeg og sikkert mange med meg om det utsagnet er det slik at vi aldri skal ha litt mer så vi kanskje kunne klare oss akkurat til neste trygdeutbetaling men nei da de tar fra dem som har minst og gir til dem som har mest. Misforstå meg riktig jeg skal nok klare meg på sett og vis for jeg har bare meg selv og tenke på, ja når det gjelder mat på bordet og slikt og ikke har små barn som trenger mat til faste tider det hadde aldri gått for å si det sånn ikke mer om det nå. Nå tenkte jeg ikke på meg men alle de andre som har det dårligere enn meg for det er det mange som har.

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Det har vært en nydelig dag solen har skint og kuldegrader igjen hurra.

 

 

 

Ja jeg sier hurra for det er bedre med kuldegrader og sol enn kuldegrader og regn som det var i går, så i dag har jeg vært på tur rundt i byen for å se på folk som fyker rundt og bytter gavene de fikk på julaften jeg har ikke gjort det mer enn to ganger i mitt liv og da bare for å få riktig størrelse men den samme varen.

 

Og med mer folk i gatene så er det flere tomflasker å finne og i dag ble det en del, måtte ta dem med hjem for å tine dem opp for de var ganske så tella nå skal jeg ned i butikken og pante dem sånn at jeg får igjen kjøkkenet mitt for det er ikke så mye som skal til for at jeg får for liten plass på det kjøkkenet haha.

 

Ja så nå må jeg avslutte dette innlegget for å få de vekk fra kjøkkenet og pante dem, blir jo penger av tomflaskene og det er en god reserve penger.

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

I dag så har det variert fra -4 til 0 grader og det har regnet.

 

 

 

Fysh for ett vær det har vært i dag, det regnet istapper og det er glatt ute så det fristet ikke så veldig til lang tur i dag.  Men en tur ble det for min venninne ringte meg og hun var skravlesyk og trengte selskap i dag, så da er ikke jeg vanskelig å be på for jeg sier ikke nei til en kaffekopp og skravling jeg hadde jo ikke hatt noen å prate med siden julaften formiddag.

 

Så hurra i morgen er det hverdag igjen og det skal jammen bli godt, er ikke så glad i altfor mye helligdager for da blir ensomheten enda større det har vært det såreste denne jula til helgen blir det ikke så mange helligdager for på mandag igjen så er det en helt vanlig dag og ett nytt år også. Da må vi starte treningen med å skrive 2023 som det blir da, er nok mange som kommer til å skrive feil årstall men det går seg til.

 

Sånn er det hele året så jeg skal ikke klage å syte om at jeg har vært ensom i jula for det har vært en kjempefin julaften med mye kos og ikke minst i går og i dag.

 

Lag deg en kjempefin kveld.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Dagen i dag ja det er 1 dag jul men jeg gikk meg en tur.

 

 

 

Jeg gikk meg en lang tur i vinterlandet ja det snødde så det lavet i dag, og for å si det slik så er dette bildet ikke fra turen min i dag som dere ser dette er fra arkivet tatt 2019.

 

Ja så til saken kanskje jeg gikk meg en lang tur opp i åsen med alle lysene på bildet, hadde med meg julegløgg på termos og pepperkaker i en matboks som jeg satte meg ned der opp hadde med meg sitteunderlaget som jeg fikk i pakken fra Asbjørn og Christine Emilie det var godt å isolerende. Der oppe hadde de jo lagd fine plasser under drekkedagsnatta så jeg brukte en av de plassene, tente meg faktisk ett lite bål der jeg satt og bare koste meg i snøværet ja jeg liker meg ute uansett vær sånn er det bare.

 

Da jeg kom hjem var jeg klar for sofaen etter noen timer ute i frisk luft, 1 juledag er jo den dagen som man ikke skal gå på besøk men å besøke naturen er det ingen som kan nekte noen. På sofaen sovnet jeg som en stein etter all den friske luften og alt det fine og se på, og det var faktisk kjempegodt og bare slappe av både ute og inne.

 

Nå sitter jeg og titter på noen julefilmer på tv og bare nyter av å ha det varmt og godt her inne i leiligheten, jeg hater og sitte og fryse inne så det skjer ikke lenger har ikke på noe varme om natten men det går kjempefort å få opp varmen igjen når jeg har stått opp igjen.

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.