Oppsumering av denne uken og noe som var gledelig for min mor.

 

 

Nå har jeg tenkt å skrive et innlegg om denne uken, det har vært en veldig varm uke. Har også vært en fin uke med mange fine ting som har skjedd, det startet med mandag som var en helt vanlig dag men med avbrekk av at jeg var og handlet noe jeg ikke er vant til så veldig i allefall ikke for meg selv.

 

Men så fikk jeg telefon fra venninna mi og hun lurte på om jeg kunne handle for henne, det er noe jeg er vant til for jeg går i butikken for henne og det er noe jeg gjør flere ganger i uka. Noe jeg gjør med glede og jeg tjener jo noen kroner på disse butikkturene, og hun har satt den betalingen selv til hundre kroner pr tur så det kan fort bli to tre hundre kroner i uka.

 

Så på tirsdag så var jeg en tur opp til hu mor og da koste vi oss med vannmelon og Farris, vi var ute og gikk tur så hun kom seg ut litt hun også. Da jeg kom hjem så ble jeg gledelig overrasket for da sto det til salgs på verandaen til leiligheten til min mor, noe som vi har prøvd og få til i over et år nå men det satte min onkel en stopper for. Han ønsket å pusse den opp men det gikk fra Juli i fjor til Januar i år før han i det hele tatt startet å pusse opp, og så brukte han nesten seks måneder på 71 kvadrat meter. Men nå skjer det snart det med salg, det er visning på Onsdag til uka så da er det et håp om at det går like fort som den andre leiligheten som det var visning på om mandag og på onsdag var den solgt.

 

Og så kom onsdagen og det ble en helt vanlig dag med å gå tur med lille Elvis gutten, man må jo tilpasse turene ut fra varmen av hensyn til den vakre lille gutten min. For varmen plager både mennesker og dyr nå om dagen, så man må gå tur tidlig på morgenen de turene som det er litt lengde på. og små turer ellers på dagen og en lengere kveldstur etter at sola har gått ned for disse stakkars hundene går jo med pelskåpe året rundt så det kan bli noe varmt for dem.

 

Så ble det torsdag og den ble jo fra morgen av lik som på tirsdag, morgenturen gikk opp til hu mor og der koste vi oss og gikk tur med henne også. Vi gikk til en bensinstasjon og kjøpte oss en is hver, og gikk en tur og satte oss i idrettsparken det er et fint sted og sitte og kose oss og det gjore vi med jordbær. Og så bar det hjem over når hu mor skulle spise, på vei hjem fikk jeg telefon fra henne som jeg pleier og handle for hun måtte ha noe i butikken og det gjør ikke meg noe for da tar vi oss en kopp kaffe eller tre og en røyk eller tre. Så går jeg i butikken og handler det er jo noe hun setter veldig pris på, og jeg gjør jo det med glede for da blir jeg jo satt pris på for det er det ikke mange som gjør setter pris på meg.

 

I dag så har vi vært på turer og vasket hus som hør og bør på en fredag, vasket klær som henger nå helt tørre de også for det skjer jo fort nå i varmen. Og nå sitter jeg å ser på sommer fest fra Telemark på tv2, jeg har også sett på Norge rundt og nyheter.

 

Nå må jeg avslutte dette innlegget for dette ble jo et innlegg som er lengere enn jeg noen gang har skrevet til dere.

 

VI BLOGGES.....

 

Å nå er det en uke til årets store tre dagers fyllefest her i byen.

 

 

 

 

Kongsberg jazzfestival.

 

 

Ja som dere ser av overskriften så er det en uke til årets store fyllefest her i byen, men jeg skal ut på noen konserter for de tre dagene for meg står i musikkens tegn ikke alkoholen. Jeg skal være med på gulljazzen som er på sykehjemmet der min mor er, skal ha med meg moren min og Elvis gutten for det blir jo en opplevelse for min mor og være med på en slik fest.

 

Der får man kjøp øl og vin og noe og spise til, men det er satt en grense der for pasientene noe som er veldig positivt i mine øyne for de starter opp klokken 12.00 til 17.00 så det blir ikke så sent. Denne tilstelningen er på torsdag, det er fire konserter der så man får jo med seg litt storband musikk der, og de tar 100 kroner i entre og det er ikke dyrt. Pasientene og en ledsager kommer gratis inn så da skal jeg være hennes ledsager min mor altså.

 

Det er også noe som er for barna og den heter barnovalen og der har de ikke lov å ha med seg alkohol og ikke være alkohol påvirket hvis man skal dit, noe som jeg syntes er veldig positivt for barn og alkohol er ikke forenelig spør du meg.

 

Det er også mange boder med mye jugel å få kjøpt, det er også mange boder med forskjellige mat retter fra forskjellige land.

 

Men for min del så blir det utrolig mange tomflasker å finne, og det blir spennende og se hvor mye penger og tjene. Jeg skal samle tomflasker hver morgen og hver kveld under hele festivalen, og pante daglig men ta opptellingen da det hele er over med andre ord på søndag eller mandag.

 

Får håpe at det går fredelig for seg og ikke blir noen som blir voldtatt i år også, for det har vært voldtekt i de to siste årene  så det overasker ikke meg om det skjer i år også. Så nå kommer min oppfordring til dere fest glade jenter gå aldri alene, og gutter jenter er ingen gjenstand dere kan gjøre hva dere vil med nei er et nei.

 

VI BLOGGES!!

27.06.2018 Av mangel på noe og skrive om så skrev jeg en vits til dere.

 

 

 

Jeg sitter nå her og lurer på hva jeg skal skrive om, men det kommer sikkert noe ut av dette også. Jeg har  i går og i dag hatt vanskeligheter med å finne ut hva jeg skal skrive om, så nå sitter jeg å lurer på om jeg skal skrive ned en vits jeg har blitt fortalt. Den syntes jeg er veldig morsom, vi får se om dere syntes den er like morsom.

 

 

Øl, Kvinner og hornmusikk

 

 

To karer skulle ha gjettekonkurranse.

 

– Kan du navnet på tre ølsorter?

– Hansa, Ringnes og Mack.

-Kan du så si tre former for prevensjon?

-Ja, Kondom, spiral og pillen.

-Korrekt, Kan du si meg navn på tre blåseinstrumenter?

-Trompet, basun og waldhorn.

-Helt riktig, men kan du så si meg navn på tre elver i Australia?

– Uff, nei det greier jeg ikke.

– Der har vi det. Øl, kvinnfolk og hornmusikk har du greie på, men geografi? Nei!

 

Ha ha den syntes jeg var morsom, men det kan jo ha noe med at jeg har veldig tørr humor. Men hva syntes dere da?

 

VI BLOGGES!!

 

 

 

Barn og alkohol passer ikke sammen…

 

 

Jeg syntes syn på barna som må sitte hjemme hele sommeren for at de ikke har råd til å dra på ferie, fattigdommen i Norge finnes selv om mange av dere nå kommer til å tenke at de feil disponerer pengene sine. Men slik er det ikke med mange, for det er noen som faktisk lever fra hånd til munn og det er ikke enkelt å være barn i en slik situasjon for det er jo ikke deres feil at det er slik.

 

Så dette er et innlegg dere burde tenke dere godt om før dere kommenterer for det jeg har tenkt å skrive om er det mange som vil reagere på.

 

Men det er mange familier som sliter økonomisk, og ikke har råd til å dra på ferie og det blir fort drikking og krangling mellom foreldrene. Det er jo noe som kan skremme livet av små uskyldige barn, og de må være i det huset om de vil eller ikke. Når det gjelder alkohol og krangling så veit jeg hvordan det er, jeg har mange ganger vært livredd når min bestefar og noen av de mennene mamma ble sammen med for de drakk som noen svamper begge to og det var utrolig ubehagelige begge to.

 

Jeg har lenge trodd at det var min skyld at det ble slik, men det har min mor fortalt at det ikke var min skyld. Hun sa at de er jo voksne mennesker og at jeg var et barn så det var ikke jeg som fikk dem til å drikke, det var noe de har valgt selv å gjøre. Da sa jeg til min mor at jeg syntes det var ubehagelig at de drakk, og at jeg var redd for hva de kunne finne på med meg eller hva de kan gjøre deg.

 

Og slik er det mange barn som har det nå i sommerferien, så stakkars barna som må være hjemme i hele to måneder og se sine omsorgspersoner slik. Det unner jeg ingen barn og oppleve, for de kan jo ikke forsvare seg selv og det blir jo dem som må være omsorgspersoner i familien.

 

 

Til dette innlegget så har jeg ikke noen bilder som passer, og fant ingen heller for det er jo ikke lov og låne fra Google lenger hvis jeg har forstått riktig..

 

VI BLOGGES..

Nå er det tid for sengevalsen…..

 

 

 

Fra nå av så skal jeg skrive det jeg vil, uten tanke på hva dere mener om det jeg skriver. For fra nå skal jeg skrive om det jeg opplever på godt og vondt, tåler dere ikke det så får dere la det være. For jeg er et menneske som tenker og føler mye rart, og da er det godt og få det ut og da er det noe av det jeg kommer til å skrive om framover.

 

Og da kan jeg nå med det samme komme med noe nå, for det jeg har tenkt til å gjøre nå er å ta en titt på baksiden av øyenlokkene mine. For nå er jeg så trøtt at de glir igjen hele tiden, så da er vel tiden inne for å finne senga og se om man får sove noen timer.

 

 

Så nå orker jeg ikke så mye mer i dag, jeg har nå tenkt og kneble beinhaugen og krype godt innunder dyna. Skal bare gjøre meg ferdig med dette innlegget  og gå ut en liten tur med Elvis gutten så han får tisset på søppelskuret, får håpe at ikke laken skrekken slår til som den har gjort de siste nettene. Jeg har hatt store problemer med og få sove og det er ingen morsom situasjon å komme i når det gjelder søvn mangel for man går jo rundt som en sobie hele dagen. Når det gjelder å klare og gjøre noenting eller ingenting med andre ord, skulle tro at en er full hele tiden for man er jo svimmel hele tiden.

 

 

Så nå står det igjen og ønske dere alle sammen en riktig godnatt og sov godt.

 

VI BLOGGES….

24.06.2018 Dagen i dag i tekst og bilder.

 

 

 

Dagen i dag har vært utrolig bra på mange punkter, jeg våknet med at jeg ikke hadde følelsen av og ha bein men det er noe jeg er vant til. Sånn har det vært i fire år nå så det er ikke noe jeg bryr meg om, for jeg er jo vant til at det er slik.

 

Og etter og ha sett litt på tv på morgenen så var det tid for å gå morgentur med Elvis, vi gikk opp til hu mor og det syntes både Elvis og hu mor er god og treffes de dagene vi to er der opp. For da får han sitte på fanget til mor og det er noe han er vant til, for før hun ble syk og ikke kunne bo hjemme så var det hun som eide Elvis men nå er det jeg som har han hos meg for hun kan jo ikke ha han på sykehjemmet.

 

Vi tok henne med ut på tur så hun fikk noe annet å se på enn de fire veggene, hun har jo alltid vært en aktiv dame som gikk mange lange turer og nå må hun ha hjelp hvis hun skal ut på tur.

 

 

Har også vært på topptur igjen som i dag var en treningstur før vi skal til Gaustatoppen og bestige den toppen også, det er moro og se at man kan hvis man vil man må bare bestemme seg for at en skal gjøre det.

 

 

Nå sitter jeg og ser på Rosenborg mot Vålerenga på max  det er Rosenborg som leder 2-0 foreløpig, de spiller i regnværet i Trondheim synd at det ikke kan bli fint vær hos dem også.

 

VI BLOGGES

 

 

 

 

 

Byen som jeg bor i heter Kongsberg og har mange museer som folk kan komme og se på..

 

 

Det er koselig og man veit det er sommer når dyrene har kommet til Lågendalsmuseet, det er et friluftsmuseum midt i byen. Det er bare fem minutters gange fra sentrum av byen vår, det er et museum med gamle bygninger fra flere steder i byen og på bygdene opp over Numedalen, det er også forskjellige utstillinger inne i hovedbygningen.

 

Det er også dyr der det er griser, kaniner, høner, sauer, lam, geiter, geitekillinger, ku med kalv og hester. Og de tre hestene er utrolig staselige dyr vakre er dem også. Det er bare og se selv og bedømme hva dere mener selv.

 

 

 

I resepsjonen på hovedhuset så får en kjøpt egg fra hønene som går på museet, man får også kjøpt is og gammeldags hjemmelagde drops og karameller. Har også kaffe og te til salgs med muffins, brus selges også.

 

Og 4 onsdager så har de åpne hus med forskjellige aktiviteter dere kan da også gå i krambua/ butikken og kjøpe det samme som de har i resepsjonen, det selges også brød som er bakt på gamle måten og stekt i stein ovn.

 

Så hvis noen av dere er på disse kanter i sommer så burde dere ta en tur innom museet på Kongsberg som heter Lågendalsmuseet, har også Bergverksmuseet med ski museet i samme hus. Og så har vi sølvgruvene som dere kan dra inn i og se hvordan de hadde det der inne den gangen det var gruve drift her i byen.

 

Kirken vår er jo også vert et besøk med det fine Glogenorgelet, og den nydelige intereøret som er gammelt og bevart.

 

Dette er ikke et sponset innlegg men et innlegg jeg ønsket og skrive..

 

VI BLOGGES…

22.06.2018 Ingen inspirasjon forslag taes i mot med takk.

 

 

 

 

 

 

Jeg er inne på bloggen min for å oppdatere nå har vært det mange ganger de siste dagene, men av manko på hva jeg skulle skrive om så har det ikke blitt noe innlegg her inne. Har ikke fått noe mer inspirasjon nå så jeg får bare la fingrene løpe over tastaturet og se hva det blir til, noe må det jo bli for jeg har jo ikke stoppet enda.

 

Hvis dere har noen forslag på hva jeg kan skrive om så tar jeg det gjerne imot, det kan være så mangt for jeg skriver om alt mulig og ingenting. Kan jo få inspirasjon av et ord i en kommentar, så kom gjerne med forslag herremin det hadde jeg jo skrevet en gang før men dere får bare være snille og ikke se på detaljer i dette innlegget. For jeg har ikke noe mer og skrive om.

Det finnes ingen grenser for hva du får til med god planlegging….

 

 

 

 

Lykke for meg er fin natur og vakker solnedgang, bare det og komme seg ut på tur gjør meg glad. Om tre uker skal jeg en tur opp på Gaustatoppen som er et fint tur område i Telemark men jeg skal ta noen turer opp til knutetoppen som er en topp som er her i Kongsberg har noen bilder fra sist jeg var der opp med guttene mine og lille Elvisgutten. Og da var det et vakkert vær den turen hadde jeg i mai som det var så fint vær.

 

 

 

 

I tåke/varme disen bakerst i bildet under til høyre for deg selv ligger Gaustatoppen som jeg gleder meg til å gå opp på om tre uker, det er et mål som jeg ønsker og klare alene med Elvis gutten min. Det er mer ulentterreng opp dit for det er mer rullestein og et annet terreng og gå i men det skal jeg klare har jeg bestemt meg for .

 

Jeg elsker og utfordre meg selv på ting som jeg tror jeg ikke klarer, men så blir lykken bare så enormt stor når man klarer det. Jeg er et menneske som elsker og gå tur på fjellet, men med mine fysiske utfordringer så er det utrolig moro når jeg klarer det.

 

Og da mener jeg selv at det fines ingen grenser for hva en får til bare man setter seg realistiske mål for turen og planlegger den bra.

 

VI BLOGGES!!!

Legger oss på lading her i gården…

Da er det den tiden av døgnet som man burde ha lagt seg for lenge siden, men det har vært noe urolig vær så jeg har vært redd. 

 

Men nå har jeg fått hjelp til å roe meg ned så det går å få sove, så nå skal jeg min matmor og jeg ut på natt tur ute ved søppelskuret så jeg kan få gå og tisse før jeg legger meg. 

 

Og så skal hu matmor kneble beinhaugen og krype godt innunder dyna, og ta en titt på baksiden av øyelokkene sine for nå sier hu at de glir igjen hele tiden så det tar så lang tid å skrive dette innlegget. 

 

Så nå står det igjen å si natti natta til dere allesammen. 

 

VI BLOGGES I MORGEN…