Fredag og siste dagen denne måneden, i morgen er det 1 juni.

 

 

 

 

Det har vært en varm og solfylt dag, fant fem flasker i dag ikke så mange får håpe jeg finner flere i morgen tidlig.

 

Denne uken har vært en dyr uke først hos psykolog 1500 kroner kostet det så 600 kroner brukt for å få kontakt med Telia kunde service for har vært uten tv siden tirsdag kveld, fikk tak i dem først i går kveld de har hatt mange som har ringt med samme problem tv boksen tålte ikke torden været enda jeg tok ut strømmen til hele anlegget og inntaket i veggen det som jeg kaller antenne inntaket data ruteren klarte seg men ikke tv boksen får ny til uka.

 

Må ta en tur til psykologen til uka også for jeg har en nabo som driver psykisk terror på meg med sin støyende adferd, slitsomt som det er så får jeg bare holde ut det startes opp  klokken 21.30 og holder på til 01.00 noen ganger lengere.

 

Nå skal jeg inn på youtube og se på gamle korpskonserter som jeg var med å spilte på selv med skole korpset, i går så så jeg fra 17 mai 1985 i Eidsvoll det var ett fint tilbake glimt fra min ungdomstid i skole korpset.

 

Lag dere en kjempefin kveld og en god natt.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud – Marit.

 

 

Dagene går jammen fort unna for tiden.

 

 

 

Ja dagene går jammen fort unna for tiden, syntes ikke det er så lenge siden jeg var sur på grunn av snøen og så er det plutselig snart juni. Er vel det fine været vi hadde her på Østlandet helt fram til søndagen som var da begynte det å regne og tordne og lyne noe så inn i gampen og siden har det vært veldig varierende vær, håpe det blir bedre etter hvert for det med lyn og torden er det jeg liker minst ved sommeren sol og gode temperaturer er det jeg liker mest.

 

Har vært på mine faste turer på formiddagen og fram til det begynte å stri regne igjen, på mine turer fant jeg en del tomflasker i dag ble til sammen 73 kroner på en tur på fire timer.

 

 

Det at jeg plukker med meg tomflaskene gjør godt for naturen for der ligger de og forurenser, også godt for lommeboka også.  Folk kaster flasker og bokser på uante plasser  som i elva og langs veien, og det det verste for plast og metall løser seg ikke opp så fort eller disse boksene forsvinner ikke av seg selv de må tas med og pantes for at de skal bli til noe annet det samme med flaskene.

 

 

I går på mandag så var jeg og handlet inn det jeg trengte for en stund, var også på tur før jeg gikk å handlet det var deilig for det var fint og kjølig på morgenen etter tordenværet det regnet litt men det var sånn at  jeg rakk ikke å bli våt av det.

 

 

Lag dere en kjempefin kveld og en god natt.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud – Marit.

Har vært torden her og mer er det meldt pokker å hissig han Tor med hammeren er om dagen.

 

 

 

Ja er det noe jeg hater så er det lyn og torden og det har sine årsaker det har jeg skrevet om i 2022 så vil dere vite mer om det så kan dere lete der.

 

Det har vært torden noen timer nå og er meldt mer om noen timer, så det blir nok dårlig med natte søvnen i natt jeg bare håper det slutter før jeg skal i butikken i morgen tidlig. Handlelisten er ferdig skrevet så da er det bare og se om været tillater en gå tur ned for å handle inn det jeg trenger, må jo tidlig så jeg får kjøpt med meg noen 50% varer ja dato varer er en stor del av kostholdet her i huset.

 

Jeg veit at uføretrygden går opp en del men det hjelper ikke meg jeg får fast sum i uka uansett, den er ikke økt på tre år den sånn er det med den saken.

 

 

Har malt litt under tordenværet er ikke ferdig så det blir ikke lagt ut nå, det kan jo hende jeg aldri legger det ut for hvis ikke jeg godkjenner det til utlegging så skjer det ikke.

 

 

Lag dere en kjempefin kveld med eller uten tordenvær.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud – Marit.

Hva er det bare søndag jeg var sikker på at det var mandag i dag jeg.

 

 

 

 

Kan vel si at jeg har gått litt surr i dagene denne uka ja forrige mandag var jo en hellig dag, disse røde hverdagene har fått meg til å miste noen dager godt det er lenge til neste runde med helligdager er jo ikke før til jul.

 

Så får jeg komme til det at søndager er ikke min favoritten min, får jo bare komme i gang med å skrive handlelisten min til i morgen godt å ha god tid på det.  For jeg har ett budsjett og forholde meg til, så det blir nok noen strykninger på den lista jeg har skrevet i løpet av uka. Jeg har en lapp på kjøleskapet som jeg skriver opp det jeg går tom for i løpet av uka, så blir det søndagen som jeg går igjennom listen og skrive den komplette listen med bare det viktigste på varer som jeg syntes er for dyre blir strøket sånn forholder jeg meg til den saken og budsjettet.

 

 

Ett eksempel fisk og kjøtt er for dyrt så det blir stryket tvert, sånn har det bestandig vært også som barn hadde vi det slik bodde sammen med min mor og ett søsken min mor fikk minste sats på uføretrygd ikke noen dans på roser da og ikke nå heller.

 

Skal jeg klare å få meg ferie fra den grå og vanlige hverdagen,  så må det kuttes overalt i budsjettet ikke bare mat det blir kuttet i klær/sko, annet og fritid som kafe og konserter/kino er kuttet helt for å si det enkelt og greit.

 

Nei nå får jeg avslutte her sånn at jeg ikke skriver meg langt ned i sørpa, det er nok noen som mener at jeg har gjort det allerede ja dem om det.

 

 

Lag dere en kjempefin dag.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud – Marit.

Nå er det blitt sen kveld, greit å få noen timer med søvn.

 

 

 

Etter en varm og fin dag så blir man veldig  trøtt og sliten,  og da fortjener jeg noen timer med søvn behøver ikke være mange timene bare jeg får sove godt. Det pleier å bli langt på natt før jeg sovner, håper det ikke blir slik i natt men det høres ikke dårligere ut enn at det kan bli slik med den bråkete musikken som kommer fra naboleiligheten og slik har det vært lenge ja i flere uker.

 

Nei nå får jeg avslutte den sytingen min, jeg av slutter med å si god natt folkens.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud – Marit.

Det har vært noen finværs dager nå, hva har jeg gjort de siste dagene.

 

 

 

Det har vært mange fine blomster på en varm og fin vårdager,  det er det fint når alt livner til både i grøftekanten og på trærne.

 

 

Syriner er vakre blomster spesielt disse lilla syntes jeg da, dette bildet ble tatt ved lågendalsmuseet.

 

 

 

Denne busken har jeg lært av min farmor at navnet er brudespirea så jeg håper det er riktig, de blir kalt det i Nore og Uvdal for det er der farmor er fra.

 

Ellers så har jeg brukt dagene til å gå mye tur, har også samlet en del tomflasker blir mye kastet rundt omkring nå i varmen ja ellers også jeg plukker de opp og panter dem.

 

Skal bruke en del av panten til matbudsjettet og resten til fiskekort hvis det blir noe igjen da, må jo ha fiskekort hvis jeg skal kunne fiske utover det kan jo gå noen uker før jeg får ordnet meg fiskekort sånn er det bare.

 

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

 

Takk for at du stikker innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud – Marit.

Litt om 17 mai og de to siste dagene.

 

 

 

17 mai morgen så startet jeg med å høre på koselig musikk fra guttemusikken, korpsmusikk er kjempekoselig på 17 mai for meg er det ikke 17 mai uten korps.

 

Etter de var ferdig så gikk jeg hjem for å få på meg finstasen, så var det ned for å se på barnetoget på formiddagen.

 

 

 

Og det var fornuftig av guttemusikkens juniorkorps og ikke bruke jakkene i den varmen, noen syntes det var rart men det mener jeg var veldig fornuftig av hensyn til ungene som spilte.

 

 

 

Vi hadde også ett gjeste innslag i barnetoget fra Gauda i Nederland de var to korps som var på besøk hos Kongsberg byorkester, de var også med på den årlige marsjkonserten til byorkesteret  har i sentrum hver 17 mai klokken 15.00.

 

 

 

 

 

De to neste dagene har jeg brukt til å gå to turer om dagen, de har jeg brukt til å samle flasker så jeg har til matbudsjett til uka sånn er det bare.

 

 

Ble en kroneis på meg 17 mai måtte jo kose meg litt jeg også på en slik dag ikke bare alle andre som kan gjøre det.

 

 

Lag dere en kjempefin kveld.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud – Marit.

 

 

I morgen er det 17 mai og mye skjer.

 

 

 

 

 

For min del skjer det ikke så mye jeg skal se på guttemusikken da de spiller ved sykehuset, og så er det barnetoget og en konsert med noen timer i mellom. Guttemusikken spiller ved sykehuset på morgenen sånn rundt klokken 09.00, barnetoget går fra  kirka klokken 11.20 og gjennom byen og opp til kirka igjen konserten er klokken 15.00 nede i byen.

 

Ellers så skal jeg gå rundt å kikke, skal ikke feire med noen har ingen å feire med uansett. Blir kanskje en is på meg, bare kanskje for det står ikke i budsjettet mitt at jeg kan det.

 

Lag dere en fin kveld.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud – Marit.

Tanker som dukker opp om kvelden.

 

 

 

 

Når mørket senker seg og det blir kjøligere i luften så kommer tankene på løpende bånd, alle er ikke like gode og det er de tankene om meg selv som er mørke og såre. Ja de er virkelig såre for jeg føler meg verdiløs og dum enda jeg veit innerst inne at det ikke stemmer, men de er der uansett og de er ikke enkle å få ristet av meg.

 

Når det er slik så sitter tårene løst for å si det sånn, når en ikke kan se på tv uten og gråte så tårene triller på ett tidspunkt som man egentlig skulle ha skrattet men nei da ikke jeg ikke i kveld i alle fall.

 

 

Håper det blir bedre i morgen ikke veit jeg før jeg står opp, hvis jeg i det hele tatt får sove i natt har ikke sovnet enda i alle fall.

 

I morgen kveld er det dugnad her i borrettslaget, får håpe det kommer en del folk blir jo pizza og brus etterpå bor ikke så mange her er jo ikke mer enn 20 leiligheter her i borrettslaget så det blir raking og kosting av strø grus fra asfalten på parkeringen og annen rydding og vasking rundt om ute.

 

Lag dere en kjempefin og god natt.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud – Marit.

Har vært en fin og varm vårdag i dag.

 

 

 

 

Var og handlet på morgenen i dag ble handlet inn for en og en halv uke,  handlet for 450 kroner så trakk de av 150 kroner som jeg hadde i pant fra flasker jeg fant i helgen så jeg betalt 300 kroner fra kontoen min.  Så da trenger jeg ikke tenke på at mandag som kommer er en helligdag er jo 2 pinsedag neste mandag, 17 mai er den eneste dagen jeg liker av røde dager for da er det så mye fin korpsmusikk i gatene fra morgen til kveld.

 

I dag har det vært mye sol og varme så denne dagen har jeg benyttet det fine været med å være mye ute på tur, nå er det de siste 5 dagene av russefeiringen så de neste dagene blir det mye flasker å finne sånn er det bare. Varmt og godt da er det greit å gå langs elva på skygge siden, der er det alltid en litt sånn sval trekk å det er deilig.

 

Nå skal jeg avslutte her og slappe av foran tv, blir ikke lenge til det er god natt her for å si det sånn.

 

Lag deg en kjempefin kveld.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud – Marit.