Sånn da er jeg her igjen, dagan flyr.

 

 

 

 

Sakt det før og sier det igjen som dagene flyr, i morgen er det 1 oktober og da er det bare 2 måneder til 1 desember og adventstid. Godt det er to måneder til den tiden kommer, men i den måneden ble jeg født for mange år siden ja over 50 år siden faktisk 52 år siden men nå er det nok om det og over på noen andre.

 

I dag hadde jeg den beste middagen på lenge ja det er faktisk 10 år siden jeg spiste det, jeg hadde fårikål det er jo rart at jeg ikke har giddet og lage det selv men sånn har det jo vært. Men i år så kom fjordland med den så da kjøpte jeg meg en slik, og det var kjempe godt så jeg kommer til å lage meg slikt litt oftere. Kanskje jeg skal ha det som julemiddag for da har jeg jo middag i noen dager, og så er den jo faktisk best på andre og tredje dagen så om jeg lager for mye så gjør jo ikke det noe.

 

 

Nå gleder jeg meg faktisk til at jeg skal få ordnet to av tennene mine på tirsdagen for nå er de en plage, og så skal jeg trekke den siste på fredagen skal bli godt å bli ferdig. Tenk deg at jeg gleder meg til å gå til tannlegen å få orden på dem, jeg sliter faktisk med tannlegeskrekk men av to onder så velger jeg å gå til tannlegen. Ja for tannverken er verre så da er det best å gå dit og få gjort det unna, sånn er det bare.

 

 

Ja nå skal jeg bare glo litt til på tv og så er det vel bare å finne senga igjen i kveld også, men trøtt er jeg ikke enda men det kommer vel etter en stund til.

 

Er jo ingen fare om jeg legger meg nå eller om ett par timer, er jo ingen jeg forsømmer uansett så jeg kan jo bare stå opp når jeg våkner om det er langt på dag hva gjør vel det.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Dagen i dag har vært fin den.

 

 

 

 

Det har vært en fin dag, men været har vært vått og kaldt greit for meg det for da får jeg gjort en del her hjemme. Har vasket og ryddet hele leiligheten og det var deilig å få gjort, tok både tak, vegger og gulv det er ikke så ofte jeg tar tak og vegger skulle tatt vinduene også men med regnvær så var ikke det noe smart for da får jeg dem ikke bra.

 

Har også vært oppe hos venninnen min, tok en kaffekopp eller tre og vi satt og skravlet og koste oss. Var også og handlet for henne hun måtte ha litt lammekjøtt og kål for hun skal diske opp med fårikål, det skal jeg også ha i morgen jeg tar den enkle varianten for jeg tok Fjordland sin fårikål.

 

 

Har da gått tur også i dag det er jo bare å ta på seg allværsjakke og sko å komme seg ut, det ble ingen lang tur men jeg fikk jo min dose med tur i dag også det er deilig det uansett vær ja ut på tur aldri sur.

 

 

Nå skal jeg lage meg litt kveldsmat og bare sitte og slafe og vente på farmen, blir jo spennende og se hvem storbonden velger som førstekjempe blir vel ei dame denne gangen tror jeg da.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

God dagen eller skal jeg si kveld.

 

 

 

 

 

I dag har vi hatt ett kjempevær her i byen i det minste, så det har blitt noen turer i dag ble mange men korte. Ja for jeg måtte ha en hvile pause mellom turene, var oppom venninnen min på kaffe og kladdkake det var kjempedeilig har ikke smakt så mye slik kake men det var faktisk veldig lik brownis bare litt mer rå enn den.

 

Har tatt en del bilder de  kommer på bloggen i morgen, for jeg må kjøpe meg nytt kontantkort til telefonen.

 

 

Nå sitter jeg og venter på farmen, er moro å se om han som tapte tvekampen holder ord eller ikke. Ja når det gjelder valg av storbonde, jeg håper det blir ei dame denne gangen det hadde de faktisk hatt godt av å få en kvinnelig storbonde.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Ja så klarte denne dagen å fly fra meg i dag også.

 

 

 

 

Sånn nå er kvelden her igjen og enda en dag har flydd fra meg, i dag har det regnet i hele guds skapte dagen. Nei nå juger jeg for det var opphold da jeg gikk i butikken, så da fikk jeg handlet i dag også det var deilig det.

 

Så ringte venninnen min og lurte på om jeg ville ha en kopp kaffe, jeg sa ja og gikk opp til henne for både jeg og henne var selskapssyke og da er det godt å ha ei som det går an og prate med om alt mulig og ingenting.

 

Og så var jeg oppe og handlet litt for henne også, og jeg måtte handle inn to ting jeg hadde glemt på morgenen å jeg som hadde med meg handlelapp og alt mulig så klarte jeg og glemme det viktigste.

 

Så var det hjem og ordne middag å det ble faktisk fiskesuppe av rester av fisken jeg hadde i går, gud å det var godt å spise å godt å bruke opp rester av fisk og grønnsaker.

 

Og så har jeg sett en del på tv i kveld og slappet av, det var faktisk godt å bare være her og ikke være på.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Nå er kvelden her.

 

 

 

 

Da er nok en dag rast av gårde, sånn som alle andre dager gjør. Har vært på langtur i dag det var så deilig at jeg faktisk glemte alt av vonde tanker, ikke bare dem men også smerten i kroppen å det var deilig.

 

Nå i kveld har jeg sett på farmen dette kan bli spennende, for den gjengen som er med i år er en fargerik gjeng.

 

Har også gjort klart handlelisten til i morgen tidlig med utregning på ordinær pris, håper at jeg finner en del av det jeg må ha i halvpris kjøledisken for da blir det enda billigere.

 

Nå sitter jeg og ser på det jeg ikke fikk med meg på fredag, for det har vært så mye å se på i helgen.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Sånn nå er morgenturen unnagjort, jippi fant noen tomflasker i dag.

 

 

 

 

Det er så deilig og komme seg ut på morgen tur når andre folk ligger og sover, ja for da får jeg en stille tur og det er også da en kan finne mye tomflasker og til og med penger som folk har mistet når de er ute å fester. Å i dag fant jeg mye flasker ja to hele bære poser fulle så da får jeg mindre jeg må betale når jeg skal handle inn i morgen, og da kan jeg spare mer sånn er det bare fant også kontanter men det skal jeg ikke skrive om her det er min sak.

 

Nå skal jeg lage meg formiddagsmat blir noe enkelt knekkebrød med ost er det beste jeg veit, så da blir det det hvorfor lage noe som man ikke klarer å spise opp. Det er jo bortkasta energi og penger.

 

Det var en deilig tur og sunt for både kropp og skjel, så mitt tips er kom dere ut på en liten tur pr dag behøver ikke å være lange turen kanskje 10 minutter til 15 minutter pr dag holder lenge.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Sliten ja.

 

 

 

Sliten i kveld enda jeg har sittet på ræva i hele kveld og sett på tv, men jeg har nå gått en lang tur på dagen i dag da. Har ikke hatt noen feiring av opphevingen av de nasjonale korona tiltakene og gjenåpnet samfunnet jeg syntes det var altfor tidlig å gjøre det, det er min mening om den saken og nok om det. Får jo håpe at det er noen som har festet en del i byen i natt for jeg skal ut på tur i morgen tidlig og titte etter flasker/bokser for det er ikke så mange flasker lenger bare bokser, sånn at jeg får litt påfyll i pante kroner nei nå gikk jeg for langt igjen i noens øyne men det bryr jeg meg ikke noe om.

 

Ellers så skal jeg ta livet med ro i morgen og se på sport på tv, å nei jeg skal også sette på klesvask i vaskekjelleren for det trengs i morgen.

 

 

Nå er vel tiden og finne seng snart i håp om at jeg får sove i natt også, hvis ikke det går så er det jo bare å ta det med ro for man kan jo sove når en blir gammel pleier jeg og si da.

 

 

Med disse ordene så ønsker jeg dere alle en riktig god natt.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Kommer til å leve som vi har gjort det siste året.

 

 

 

 

Burde vel ha vært glad for at Norge åpnet samfunnet igjen, men selv om det er mye smitte ja mange blindgjengere der ute som kan få fotfeste nå. Så jeg skal ikke leve helt som jeg gjorde før 12 mars 2020 for det veit jeg ikke om jeg tørr faktisk, skulle ønske at det ikke var sånn men jeg har ikke helt troa på dette  ja jeg har tatt to doser med covid-19 vaksine men er man sikker på at det hjelper det tror ikke jeg helt på. Nei det er jo ingen som veit man får vente og se, disse vaksinene ble jo utviklet i rekord fart og ingen veit jo hva som er i og alt det der hvordan og hva de har puttet i det som er blitt sprøytet inn i kroppene våre. Er ikke noen kritiker av vaksinen men jeg ser det fra min vinkel og min usikkerhet, ja hva skjer hvis smitten nå blusser opp til nye høyder ja det kan jo skje stenger de ned igjen eller må vi leve med at folk blir syke og kanskje dør før de får opp øynene og stenger ned igjen.

 

Lag dere en fin kveld alle sammen.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Disse dagene de flyr av gåre.

 

 

 

 

Ja disse dagene flyr av gåre og det er nesten så jeg ikke klarer og henge med, jeg var faktisk sikker på at det var en vanlig hverdag i dag men nei det er jo lørdag og helg. Å i dag klokken 16.00 så skal de åpne opp samfunnet igjen, for å være ærlig så lurer jeg på hvor lenge det varer til smitte tallene flyr i været igjen. Jeg håper det jo ikke men jeg tror at om 14 dager så slår landet alle rekorder når det gjelder smittetall, jeg tror jeg veit jo ikke for jeg er ikke en person som kan se inn i framtiden og hva som skjer selv om jeg hadde ønsket det noen ganger for da hadde jeg vært forberedt på hva som kommer til å se hva som skjer. Ja både på den positive siden og den negative, da kunne jeg jo være forberedt som sagt på alle måter men på den andre siden så ønsker jeg ikke å kunne vite heller. Er jo mye rart som skjer i livet så det er jo best å ikke vite også, men enkelte ting hadde vært greit å vite om på forhånd sånn at en kunne ta grep før det skjer men slik er det ikke.

 

Nei nok om det og over til noe annet.

 

 

Har i dag gått meg en lang og fin tur, deilig og sundt for både kropp og sjel så det er faktisk den beste medisinen mener jeg da holde kroppen i bevegelse. Så har jeg også vært oppe hos venninnen min og tatt en kopp kaffe og skravlet litt om løst og fast og alt å ingenting, det er også den eneste personen som ønsker kontakt med meg. Vi begge setter pris på disse sammenkomstene i løpet av uken, jeg hjelper henne med handling og selskap og jeg føler at jeg er til nytte.

 

Nå skal jeg lage meg middag og kose meg med den, blir en helt vanlig pytt i panne med en del rester av potet og kjøtt jeg har i skapet og en del andre grønnsaker det blir mest av det. Det er godt og så slipper man å kaste noe mat, for det blir kastet nok mat her i landet noe jeg syntes er helt forkastelig.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

God morgen, ny dag nye muligheter heter det vist.

 

 

 

Så var det en ny dag her i stua og solen skinner både ute og inne, har ingen planer for dagen tar det som det kommer. En ting er i allefall sikkert jeg skal ut en tur, ja som vanlig skal jeg ut og gå tur for dagen min er ikke startet hvis jeg ikke kommer meg ut på tur. Jo den er vel startet men det er ingen god dag hvis jeg ikke får gått meg en lang tur, veit ikke hvor jeg skal gå før jeg har startet slik det er med alt i mitt liv veit ikke hvordan dagen har vært før om kvelden. Sånn er det vel med de fleste av oss, så det er jo ikke noe som bare gjelder meg haha.

 

Blir nok ikke lange svippen av en tur for kroppen spiller ikke på lag med meg i dag, kan jo si den spiller litt surt i symfonien av hvordan været ute er for smertene er ganske så sterke i dag. Skal ikke sutre så mye mer om det nå for da er det vel noen som setter kaffen sin i halsen og det vil jeg ikke ha på meg, jeg veit jo at det er mange som har det verre enn meg da pleier jeg og si å tenke hva hjelper vel det meg haha.

 

Håper dere alle får en kjempefin lørdag, lag dere en fin dag alle mann.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.