Ja så er det ikke så mange timene igjen av 2020, her i området har de startet fyrverkeriet sitt.

 

 

 

Ja her går flere tusen kroner i luften allerede har holdt på i flere timer og dager de startet jo 1 juledag, jeg bryr meg ikke så mye om nyttårsfeiringen vi har skulle vært forbud med privat fyrverkeri men dessverre ikke og kommer aldri til å bli det.

 

Mine tanker går til dem som har mistet alt de eier å har, vi ser på tv at husene bare seiler ned i leir hullet. Å til de som savner sine familie medlemmer. Nå etter så mange timer så tror jeg ikke de finner de siste ti menneskene i live på grunn av at de sikkert har fått skader, så må man tenke på kulden i tillegg så tror jeg dessverre at det er ti omkommende i denne ulykken. Jeg håper jo at de blir funnet i live men jeg tviler dessverre, men jeg håper de finner dem så familien får ett sted å gå til ja en grav å gå til.

 

Det er helt jævlig at slike ting kan skje men det gjør det synd men sant, det har vi sett de to siste dagene.

 

Mine tanker går til de pårørende og venner av de savnede, å så er det nå 46 til som er blitt evakuert ca 2,5 kilometer unna det store raset for det er sprekker og utglidninger i området huff og meg får håpe det ikke er så alvorlig som det er der de jobber på spreng for å finne 10 personer som ikke er funnet enda.

 

Håper vi alle får ett fint og nytt år som står for døren, med mindre sprit og at vi kan slutte med munnbind. Kan gi de du ønsker en klem noe en ikke har kunnet dette året, så ønsker jeg å kunne dra på en ferie har noen planer men veit jo ikke om de går å få gjennomført.

 

 

Takk for at  du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Jeg har ikke gjort så mye i dag som er den siste for i år.

 

 

 

Dette er ett bilde fra i fjor på nyttårsaften, ja det var ikke ett veldig bra bilde men det gir i allefall et bilde på hvilken dag det er i dag.

 

Det er jo den siste dagen i dette året, å jeg har ikke gjort så mye i dag jo jeg har jo gått meg en lang tur men ikke noe mer enn det. Middagen i dag ble kyllingfille og den er spist alt så nå blir det ikke flere middager før til neste år, skal jo spise litt til før jeg legger meg da litt frukt og grønnsaker blir det jo.

 

Det har vært ett rart år dette  men så har en hatt tid til å tenke litt også da, så nå ønsker jeg ett år uten sprit og maske eller munnbind som det kalles for det er litt vanskelig og se hva folk sier når de har munnbind på. Jeg har dårlig hørsel og har lært meg å lese på munn hva folk sier, etter mange år med dårlig hørsel så lærer man seg det.

 

Nå skal jeg legge meg på sofaen til en liten hvil sånn at jeg klarer å være oppe til fyrverkeriet og bråket ellers har lagt seg, kan jo bli sent på natten før det blir stille nok til at folk kan legge seg her i bygget høres det ut som.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Endelig kom mailen fra egmont, etter mye etterlysninger etter den.

 

 

 

 

Endelig så kom mailen med fakturagrunnlaget for bloggen min, jeg har sendt mange mail for å etterlyse den fikk jo aldri svar men nå i ettermiddag så kom fakturagrunnlaget for forrige måned de var faktisk veldig trege denne måneden. Nå har jeg sendt dem fakturaen så da får jeg vel utbetalt den snart i allefall i løpet av neste uke kanskje, er de like trege med å betale som å sende ut denne mailen som jeg fikk i dag så kan det ta en måned til da før jeg får dem utbetalt.

 

Så får en vente i spenning å se hvor lang tid det tar, men nå er i allefall min jobb gjort.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Dagen i dag har vært fin men kaotisk i starten.

 

 

Dagen startet med kaffe og litt mat det må jo til det også, for uten mat og drikke duger ikke noen har jeg hørt eller var det helten jeg er jo ingen helt da. Så slo jeg på pc`n å da spratt jo nyhetene opp i nyhetsfeeden min, å gud det har gått ett jord og leire ras i Ask på Gjerdrum jeg tenkte håper de jeg kjenner der hadde kommet seg velberga ut av huset. Prøvde å ringe dem uten hel men det gikk bra for jeg fikk en melding fra han far i huset der, de hadde hatt noen forferdelige timer men de hadde det bra alle samme. Så gikk det to timer til så ringte hun meg tilbake hun måtte bare få ladet opp telefonen igjen, hun hadde ikke vært hjemme når raset gikk hun var på nattevakt på sykehjemmet og de måtte jo evakueres de også så hun var med på den jobben for å få ut alle som bodde der.

 

 

Jeg var i helspenn helt til de ringte å sa fra at alt var bra med alle i huset, selv om huset ikke står lenger de flyttet til barndomshjemmet hans som de driver å pusser opp de kan jo bo der å pusse opp på samme tid de har faktisk ikke noe valg.

 

Nå skal jeg avslutte dette innlegget med å si god ettermiddag alle mann, jeg skal nå ta meg en høneblund på sofaen fordi jeg fortjener det mener jeg da.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Dagen i dag har vært fin.

 

 

 

Dagen i dag har faktisk vært fin å jeg har brukt den godt, selv om været har vært så som så med sludd, snø og regn om hverandre. Godt å ta på seg skoene for egen maskin og komme seg ut på tur, selv om det var sørpe og vått. Men det var noe jeg dreit i for det var godt å komme seg ut på tur, var ikke i byen i dag bare tuslet rundt i terrenget å det var faktisk deilig. Da jeg var på tur hjem så ringte venninnen min og lurte på om jeg hadde lyst på kaffe og hvetekake også kalt julekake, det sa jeg ikke nei til for jeg var både kaffe tørst og sulten etter tre timer på tur. Vi skravla og spiste drakk kaffe, jeg gikk også opp og handlet litt til henne og to ting til meg selv også kylling file som jeg skal ha på nyttårsaften tror jeg for nå har jeg alt jeg trenger så jeg skal ikke handle noe til meg selv før over nyttår.

 

Nå sitter jeg å ser på nyheter for det har jeg ikke fått med meg i dag, så også på den Danske serien sykepleieskolen den har jeg sett alle episodene den skal gå på tirsdager etter 21 nyhetene framover.

 

Etterhvert så skal jeg finne senga mi og lese litt i en bok jeg fikk til jul av en av mine lesere til jul, den er faktisk veldig fin den heter adventsgaven.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

På torsdag er det den verste natten for dyr og deres eiere.

 

 

 

Nå er det sikkert noen som setter kaffen i vranga og blir sinte, de får bare ty til tastaturet  bryr meg ikke.

 

Ja på torsdag så er det nyttårsaften og kvelden å natt til fredag er mange hunder og andre dyr sin mareritt natt, ja det er dette fyrverkeriet  som ødelegger for disse dyrene og ikke minst de ville dyrene som ikke forstår hva som skjer å de har på ingen måte mulighet til å komme seg unna heler hvor skal de gå inn.

 

Jeg mener at det ikke skulle vært lov å bruke fyrverkeri før midnatt nyttårsaften, men nei da folk har jo skutt opp i snart en uke er helt på tryne spør du meg. Jeg mener faktisk at det skulle vært forbud for privat personer å skyte opp, å hvis det skulle vært lov så skulle det ha vært på anviste plasser langt unna skog men også hus med hensyn til brannfare. Det skal jo ikke være store folkesamlinger i år så mange av de offentlige fyrverkeriene er avlyst, men har de styring på de private festene å at det kan bli veldig mange skader grunnet alkohol og fyrverkeri avfyring. Husk at du skal ha ett godt liv 2021 så jeg mener kjøp noe stjerneskudd til deg og barna, sett det du pleier å bruke på fyrverkeri på spare konto så har du dem til å kunne unne deg en ekstra fin ferie tur hadde ikke det vært bedre en å fyre av flere tusen kroner på noen minutter kanskje et kvarter.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Har kost meg i dag også.

 

 

 

Var en tur oppe hos venninnen min og drakk en kopp kaffe eller to, vi skravlet og hadde det fint så gikk jeg opp i butikken for henne.

 

så gikk jeg meg en tur å endte opp på min stamkafe som er bymisjonens kafe her i byen, der satt jeg og så på livet å det var godt etter mange dager uten å se ett menneske. Ikke misforstå for jeg har elsket alle disse rolige og late dagene i jula, for det har fått meg til å tenke herregud så heldig vi er som bor i Norge som er ett godt land å bo i.

 

Å jeg har brukt tiden bra til å tenke, å det kom noe godt ut av det spise sunt og spare penger men det å spise sunt kan være dyrt men det kan også være billig hvis du handler inn butikkenes billig produkter som first prise som er det jeg handler mest av billig og bra.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

 

 

 

Venter på mail fra egmot.

 

 

 

Jeg skjønner ikke hvorfor at de er så seine med å sende ut mailen med fakturagrunnlaget mitt, de siste månedene så har den kommet i starten av måneden senest den 14 i måneden nå har ikke den for november kommet enda. Jeg har skrevet mail til dem men ingen svar de siste gangene jeg har skrevet mail til dem så har jeg ikke fått svar fra dem, hva er det som skjer der inne nå. Det er noen kroner faktisk over 2000 kroner som jeg har til gode der inne, men det hjelper ikke når jeg ikke har fått noen mail på fakturagrunnlaget mitt.

 

Å det er heller ingen svar på den mailen jeg sendte til dem, så en får vel bare vente å se ellers så er det penger tapt for meg hvis jeg ikke får fakturert.

 

Kan bare ikke forstå hva som skjer.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.

Deilig med hverdag, har gjort mye alt tror jeg da.

 

 

 

Har da gjort noe i dag, vært å handlet inn litt hverdagsmat og mer til godt under budsjettet 190 kroner ble det. Godt å komme i gang med vanlig mat her i huset, å det snør igjen får håpe den blir nå da bare håpe.

 

Har også vasket gulvene så jeg ble ferdig med det, så nå sitter jeg og spiser frokost endelig ble det knekkebrød med ost på det er det beste jeg veit.

 

Skal snart på en helt vanlig spasertur se på folk, kanskje jeg skal ta meg en tur på kaffe det hadde vært koselig det nå som jeg har hatt noen late dager som også har vært vel og bra men kjenner det på kroppen at en ikke har gjort alt som man pleier.

 

Hadde falt langt nedover på lista igjen men jeg ligger som nummer 22 så jeg er ikke så langt nede, nå er det bare å jobbe seg oppover igjen for nå kan det bare gå oppover.

 

Men det å blogge er vel ikke bare for å komme seg oppover på listene, ikke for meg det er en terapi for jeg skriver ut alt som er av tanker som egner seg på trykk.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

Nå skal det bli godt med noen hverdager igjen.

 

 

 

Skal bli bra med noen hverdager igjen nå for det har vært noen late dager, ja det har vært kjempe godt med noen slike dager også men da kommer alle tankene. Nå har jeg funnet en måte som kan gjøre noen av dem til noe positivt, ikke alle men noen av dem de fleste faktisk har hatt mye å tenke igjennom disse dagene. Å det jeg kom fram til er å ta seg tid å faktisk tenke igjennom dem og gråte en liten skvett hvis det blir for vanskelig å komme igjennom dem, å skrive dem ned å faktisk ta dem fram igjen ved en annen anledning da kan det jo hende at du ser på dem med andre øyne. Når du har tenkt igjennom dem så riv dem i stykker å si til deg selv at du er da mye bedre enn dette, ja det har vært en tanke prosess men godt. Så nå skal det faktisk bli godt med tre hverdager før nyttårsaften, så starter jeg det nye året med ny giv å andre tanker på meg og mitt liv og endre det som endres kan.

 

 

Ingen problemer er større enn at de kan løses.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

Aud-Marit.