Godt nytt år til alle mine lesere.

 

 

Vi to ønsker dere alle ett riktig godt år, ja jeg skriver dette litt tidlig men noen av mine lesere er allerede inne i 2019 og om fire timer så er vi i Norge inne i det nye året. Selv om man skulle tro at vi har hatt nyttårsaften fra 2 juledag og fram til nå i skrivende stund men det er vel bare slik det er her i landet så lenge det er lovlig for privat personer å kjøpe og bruke fyrverkeri, jeg er av den oppfatningen at jeg mener at det er noe som skulle vært forbudt for privatpersoner å kunne kjøpe og bruke. At alle byer og kommuner skulle kun ha felles fyrverkeri ikke noe annet var lovlig, da hadde det vært enklere for våre stakkars redde hunder og katter det er vel en del hester også er redd for dette levenet som disse fyrverkeriene gir fra seg. Ja til og med stjerneskudd er jo skadelig og brannfarlige så tenk dere om før dere sender barna deres ut med stjerneskudd da må de ha vernebrille som dere voksne som skal avfyre fyrverkeri, la dem ikke gå ute med dem uten tilsyn for en glo som treffer yttertøyet deres og de står i flammer hele ungen for de er utrolig brannfarlige og får de en gnist i øyet så er faren for alvorlige skader på øyet som kan føre til blindhet. Dette var bare en advarsel for det kan skje har sett slike skader med mine egne øyne, nå blir det nok ramaskrik og noen vil vel kanskje bli forbanna men det driter jeg i bare vær forsiktig så dere får ett godt nytt år uten alvorlige skader på seg selv eller deres barn.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

VI BLOGGES FOLKENS!!

Er oppgitt.

 

 

 

Ja jeg er faktisk oppgitt jeg skrev i et innlegg i går at min mor hadde falt ut av stolen sin , det venstre benet hennes som er lammet var feilstilt. Hun hadde hatt en forferdelig og smertefull kveld i går og natten hadde vært helt forferdelig grunnet store smerter, og i dag formiddag så ble hun sendt på sykehuset for å få det undersøkt beinet og ta røngen undersøkelser som viste at hun hadde et lårbeinsbrudd ikke lårhals brudd. Det er mellom lårhalsen og kneet, hun ble operert klokken 15.30 i dag så jeg skal opp til henne på sykehuset, var jo innom henne i dag også før operasjonen. Jeg spurte henne om hvordan hun klarte og falle ut av stolen for hun klarer jo ikke å lene seg framover uten hjelp, jo da hun hadde prøvd å få tak i vannflasken sin som sto for langt unna og i det hun fikk tak i den så var hun på vei ut av stolen og traff gulvet med et brak og de andre pasientene reagerte men ingen hadde klart å avverge det uansett. Jeg lovet jo dere å oppdatere dere om dette så jeg holder det jeg lover med dette innlegget.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

VI BLOGGES FOLKENS!!

Travel lørdag.

 

 

 

I dag så begynte dagen ganske rolig med en kaffe kopp eller fem og en røyk og leste noen blogger, så var det og legge ut på morgen tur som hadde en liten vri og en omveg men det var en koselig omvei opp til hu mor på besøk. Vi koste oss med kaffe, potetgull og julekaker, når vi var på vei hjem så ringte ei venninne som ønsket at jeg hjalp henne å gå i butikken noe jeg gjorde med glede hjelp til selvhjelp kaller jeg det for jeg får hundre kroner for å gå i butikken for henne.

 

 

Og når vi kom hjem så var det å få satt på to vaskemaskiner og støvsuge leiligheten før jeg vasket hele leiligheten, så var det å ta oppvasken som er noe av det verste jeg veit men det må gjøres det også og når det hele var ferdig så var det bare å gå ned i vaskekjelleren og ta klærne ut av vaskemaskinene og over i tørketrommlene  så var det bare og hente det og brette klærne før jeg legger det bort i skuffer og skap. Så nå skal jeg slappe av med bloggen min og deres, skal også se på tv og bare ta livet med ro for nå er jeg sliten. For fire timer siden så fikk jeg en telefon fra sykehjemmet av en sykepleier som var veldig fortvilet, min mor hadde ramlet ut av rullestolen sin og hun lå i en unaturlig stilling på gulvet, med det venstre kneet bøy og det er et bein hun på to år ikke har hatt noen bevegelse i for det er lammet etter slag. De skulle følge henne opp under kvelden og natten og ble det forverringer så skulle de sende henne på sykehuset for å ta bilder og undersøke det for brudd, men hun hadde ikke smerter noe som ikke er så rart det er jo et helt lammet bein hvordan kan hun da kjenne smerter i det. Skal opp til henne i morgen igjen så jeg får se hvordan ståa er med henne da, for det kan jo være verre enn de tror men det ser jeg på i morgen.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

VI BLOGGES FOLKENS!!

Nå er det på tide å finne senga her i gården.

Ja nå er det bare for meg å finne roen og sove godt i noen timer i natt, det samme skal hu matmora mi også håper hun også finner den samme roen som jeg har gjort.

  • Ja det er hun bare fint nøtt til å gjøre for vi skal gå til hu mor i morgen tidlig, ja det blir ikke så veldig tidlig for vi går ikke avsted før klokka 10.00. Så nå sier vi godnatt allesammen så sees vi her på bloggen imorgen.

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

VI BLOGGES FOLKENS!!

Har ikke noen nyttårsforsett.

 

 

Ja som dere ser av overskriften så har jeg ikke noen nyttårsforsetter, for dem klarer jeg aldri å forholde meg til men jeg har satt meg noen mål igjennom hele året så får en se hva man har nådd og hvilke man ikke har nådd. Har man ikke klart å fullføre alle målene så får man prøve på nytt i 2020 så det ikke føles som et nederlag.

 

Nå i jule og romjulen så er det mye søtsaker og feit mat, og første uken inn i det nye året så kommer de nye ukebladene med slanking og hvilke metoder som er best. Jeg mener at sunn mat og spise små måltider og ofte så går man ned på en sunn måte, og å gå ut på tur bevegelse og sunn mat er den beste måten å gå ned i vekt. Man trenger ikke alle disse slankekurene som det blir skrevet om overalt så ta det med ro folkens det er billigere på den måten.

 

Jeg har som hoved mål en å få en god leser skare som leser fast og holde på dem, det er nok flere enn meg som har det målet men det skal jeg klare de to første månedene av 2019 så hold dere fast her skal det gå unna for unna. For nå skal jeg opp og fram her i bloggverdenen for jeg veit at jeg er god nok og det skal jeg bevise for meg selv.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

VI BLOGGES FOLKENS!!

Glad at det var folk ute i bybilde.

 

 

Ja så er det vanlig dag igjen etter tre helligdager, det var sykt godt å kunne se folk igjen ute i byens gater. Det var fullt kjør med bytting av julegaver, men det var godt å bare se litt liv og ikke folketomme gater har ikke sett en levende skjel i hele julen.

 

Slik så det ut i dag morges så det var koselig og stå opp ta en kaffekopp eller tre og en sigarett eller tre, så gikk jeg og Elvis gutten på morgentur og den gikk opp til hu mor så hun fikk noen andre å prate med enn de andre som bor der, og på tur hjem så ringte ei venninne av meg og lurte på om jeg ville komme opp på kaffe og skravle litt. Jeg gikk en tur opp og handlet for henne, det er jo noe jeg gjør med glede for vi to er to stykker som har vært alene i jula. Vi gikk hjem og da hadde vi ikke vært hjemme siden klokka 10.00 i dag morges, vi kom hjem klokken 15.00 så nå er det vel på tide og finne ut om jeg har noe i fryseren å spise. Gleder meg til i morgen for da får jeg noen kroner å handle mat til resten av uken og neste uke, det blir godt å kunne fylle opp skapet litt for nå er det faktisk helt skrapa tomt ikke en smule igjen.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

VI BLOGGES FOLKENS!!

Jeg har en drøm men det er jo alltid de samme som blir nominert til Vixsen.

 

 

Her kommer et innlegg som jeg har tenkt mye rund i lengre tid, jeg har ikke funnet ut hvordan jeg skal skrive det og jeg veit jo ikke hvordan det blir mottatt. Men nå så har jeg tatt steget og nå skriver jeg det, for dette har vært en drøm i noen år nå ikke for å vinne en pris i vixsen men det hadde vært moro bare det å bli nominert til en.

 

 

Jeg veit at jeg ikke har en blogg som er verdig en nominasjon men det er jo lov å drømme om det, det er jo mange blogger å velge mellom men det er jo de samme som blir nominert og vinner hvert å. Så det hadde jo vært moro om de som sitter og bestemmer over hvem som skal få være med som nominerte, det er sikkert flere enn meg som ønsker å få være med på en av disse prisutdelingene men vi får vel aldri sjansen til det. Da kan man jo ikke kalle det alle bloggeres store Oskar når det bare er de samme år etter år, la noen nye få være med for det finnes så mange andre gode bloggere der ute i Norges land som aldri blir lagt merke til.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

VI BLOGGES FOLKENS!!

I morgen er det den store byttedagen, og mine tanker rundt det med fyrverkeri og redde dyr.

 

 

 

I disse høytidsdager så har jeg og denne lille karen her kost oss, men nå gleder vi oss til i morgen for da er det hverdag med åpne butikker så det er litt folkeliv i byen igjen. Med 3 juledag så er det den store byttedagen som består i å bytte de julegavene folk ikke ville ha, jeg har aldri forstått dette med å bytte julegaver har bare gjort det en gang og det var å bytte en gave inn i rett størrelse for den jakka jeg hadde fått til jul var to nummer for smått.

 

Med tredje juledag og romjul så starter romjulssalget da får man kjøpt alt det som ble handlet inn til julegaver halv pris eller enda billigere, på den måten er det lurest å gi folk penger eller gavekort til jul så de kan kjøpe det de selv vil ha på romjulsalget da får de mer for pengene.

 

Så er det nyttårsaften som er mange dyrs mareritt det er mange hunder og andre både tamme og ville dyr som er livredd fyrverkeri, her kommer min mening om fyrverkeri som vil sette noen sinner i kok men det får bare bli slik at jeg sier det rett ut. Jeg mener at det skulle være forbudt for privatpersoner og kjøpe og sende opp fyrverkeri, og alle kommuner skulle hatt et stort fyrverkeri som var offentlig for da varer det ikke så lenge denne oppskytingen av fyrverkeriet. For da hadde det ikke blitt oppskyting av folk som aldri skulle ha håndtert fyrverkeri som folk med promille for de personene har jo ikke snøring på hva de driver med, så de er en fare for seg selv og andre når de holder på.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

VI BLOGGES FOLKENS!!

Disse reklamefrie dagene på tv er musikk for mine ører og øyne.

 

 

 

Ja det er noe positivt med denne julehøytiden man slipper og se og høre på disse reklamene, de har som vanlig opplysnings kampanjer for dyrebeskyttelsen og sos tjenester de har også mye annet og vise i stede for reklame i julen og det er jo positivt.

 

For å sitte og se på film eller sport og så må de ha reklame kunne ikke det vente som for eksempel til håndball eller fotball kampen er ferdig eller det er pause i kampen, ikke stoppe midt i kampen for å spille av en reklamefilm.

 

Men det er vist noen som syntes det er de frivillige organisasjonenes tiggetid i julehøytidene, men da har de ikke hørt nøye etter for det de sier er ikke ett ord om å gi ei krone de forteller for ett eksempel som de sier i sos hjelpetelefon er hva er det jeg kan hjelpe deg med og den i andre enden svarer jeg veit ikke. De er der for at folk i en vanskelig situasjon psykisk eller fysisk kan få noen å prate med, er det og tigge eller er det en informasjon? Jeg mener det er å informere om at det finnes slike telefoner som du kan ringe for å få noen og prate med og som hører på hva du har og si, jeg har selv måttet bruke den telefonen for og ha noen og prate med i denne ensomheten som man kjenner på i denne familie sammenkomst tiden som julen er og jeg for min del er ikke en del av noe slikt jeg sitter alene hver dag og det føles vondt i disse dager og ikke regnes som et menneske som kan få ta del i familiesammenkomster. Men det blir vel slik når man ikke er en del av familien, jeg må leve i ensomhet i julen men det er akkurat i disse dager at det gjør litt vondt. Men for å si det slik da får man bare kose seg så godt en kan bedre får man ikke gjort det, jeg trives i mitt eget selskap men i julehøytiden så kan det bli litt for mye følelser av å være ensom men det er noe jeg må leve med for jeg er ikke bra nok til å bli buden til noen i familien så da blir alle disse høytidsdagene litt for mye for min del så jeg gleder meg til den 27 desember for da er det en vanlig dag igjen med åpne butikker. Så jeg også kan få noen og prate med for det er ikke mange og se ute når alt er stengt, da er det heller ingen å prate med.

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

VI BLOGGES FOLKENS!!

Bilder fra morgenen i dag.

 

Musikk på julaften formiddag er kjempe fint, og når korpset er satt sammen så bra som de hadde gjort.

For det var jo ikke plass til hele korpset der de skulle spille.

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

VI BLOGGES FOLKENS