Nå var det unnagjort, det kunne ha blitt en lang tur hjem.

 

 

 

Kan ikke skjønne hva jeg grudde meg til, det var jo ikke vondt i det hele tatt så det er mye skremsel som blir sakt og gjort. Mammografi er ikke vondt bare litt ubehagelig da de tar bildene ellers ingenting, får dere beskjed at du er invitert og får time til denne undersøkelsen så ta den for da har de mulighet til å finne brystkreften tidlig hvis den er der.

 

Men reisen og undersøkelsen var for dyr for min økonomi, jeg hadde ikke nok kroner til å komme meg hjem med toget. Godt jeg traff ei jeg kjenner så jeg kom meg hjem med toget, hun betalt for meg også for ellers så hadde jeg måttet gått hjem men hadde det vært slik så hadde jeg tatt det som en ekstra trening i dag. Men det er jo ikke lov til å gå langs hovedveien hjem, det er den eneste veien jeg kan så det så ikke lovende ut hvis jeg hadde måttet gå hjem.

 

Da står det igjen å se en del på tv før jeg tar kvelden her, fikk ikke sove stor natt til i dag så det skal bli godt å få lagt seg i kveld.

 

 

Takk for at du stakk innom og velkommen tilbake.

 

 

Aud-Marit.

22 kommentarer
  1. Pasientreiser har billig reise med kun egenandel, så ikke nødvendig med tog. Seriøst. Makan til klaging på penger.

  2. Godt det gikk bedre enn forventa, men visste du ikke prisen på toget? Godt du fant en snill person som betalte for deg, håper du får sove bra i natt, klem fra meg😍

   1. Det gikk mye bedre enn forventet, hadde ikke tatt toget på flere år så det viste jeg ikke prisen på. Det var en nabo her så hun skal jo få det igjen så fort jeg får penger selv om hun sa at hun ikke ville ha dem igjen.

    Ja jeg får nok sove godt for nå er jeg veldig trøtt.

    Ønsker deg en kjempefin kveld og natt.

    Klem fra meg til deg.

  3. Bra du kom deg trygt hjem!
   Fint at der gikk bra på sykehuset. Jeg har fått tilbud om mammografi for første gang. Gruer meg veldig av en eller annen merkelig grunn.
   Fint at du forteller at det ikke er ille. Er redd for hele situasjonen, ikke selve undersøkelsen.
   Kjenner det er litt bedre når du forteller om din opplevelse.
   God helg til deg !

   1. Ja det gikk kjempefint og det er ingenting å grue seg til, så det er bare og ta den og være ferdig med det.

    Ønsker deg en kjempefin kveld og god helg.

    Klem fra meg til deg.

   1. Jeg syntes det var godt å få det gjort selv om jeg grudde meg noe veldig, og så var det ikke noe det var litt ubehagelig og helt greit å få gjort det så er det bare å vente på svar og om jeg må inn igjen.

    Ønsker deg en riktig god kveld videre.

    Klem fra meg til deg.

  4. Jeg synes synd på deg. jeg synes også det er rart at du ikke får dekket mer hjelp av helsenorge – eller nav, pasientreiser er nødvendig for de som ikke klarer seg å komme seg til undersøkelser osv. Har du en sosionom i kommunen som kan hjelpe deg med evt.å gå gjennom regelverket? Det kan tenkes at du har krav på noe mer. Noen ganger må man faktisk bare sjekke om regelverket fungerer. (eller om det har vært endringer som en ikke har fått med seg)

   Jeg tenker at hvis du sitter i leiligheten i 14 grader og bare får Paracet for smertene og ikke blir opplyst om pasientreiser da er det noe galt et sted. Det kan ikke bli verre enn det er nå – kan det vel. Snakk med en sosionom Bare et godt råd Ikke ment som kritikk til deg. Sjekk mulighetene.

   Med vennlig hilsen
   Inger

   1. Dette skal jeg få undersøkt, jeg skal ikke til flere undersøkelser nå på en stund får jeg håpe. Grunnen til at jeg har det så kaldt i leiligheten er at strømmen er så dyr, er jo bare å kle på seg det da.

    Nei får nå ikke håpe at det blir verre enn det er nå, men blir det det så får jeg bare stå den av.

    Jeg vil bare takke for rådet og jeg skal følge det opp.

    Ønsker deg en kjempefin fredagsettermiddag og kveld.

    Klem fra meg til deg.

    1. Jeg mener at Norge må hjelpe de som er på fattigdomsgrensa, og minstepensjonistene først. Jeg føler at man blir staffet for å være syk i Norge. Jeg fikk en diagnose som førte til at jeg ble ufør- deretter forsvant en del av lønna.
     Nei det er ingen dans på roser å være syk i Norge i dag. Straff , straff og atter straff.
     Så får vi bare håpe at Vedum lover det han sa i dag. Nemlig at folk med årsinntekt under 750.000 skal hjelpes.
     Det er mange som lever under fattigdomsgrensa i Norge i dag. Det er ikke Norge verdig. Kanskje TV-aksjonen neste år kan gå til Norges fattige. Jeg ønsker bare det beste for deg 🙂

     klem Lise

     1. Jeg veit ikke helt hva jeg skal tro når det gjelder dem som styrer landet, nei det å være syk i dette landet er ikke enkelt og ikke de som har dårlig råd heller. De som styrer dette landet skulle ha prøvd å leve på det vi som er uføre har, hadde de klart det det tror jeg ikke noe på.

      Ja det hadde vært noe å hatt en tv- aksjon som går til oss som har lite fra før.

      Ønsker deg en riktig god natt.

      Klem fra meg til deg.

   2. Pasientreiser har busser, og dem kjører forbi Kongsberg et par ganger pr dag. Kun egenandel. Det må bestilles via leges rekvisisjon. Det vil si at pasient ringer pasientreiser og sier hvor man reiser ifra, og retur. Så får du all informasjon, og blir registrert hos dem sånn at når du møter opp ved Kongsberg sykehus, ved inngangen bak, så er det bare å gå på bussen. Enkelt og rimelig.

    1. Den gikk ikke til de tidene jeg skulle til mammografien, og legen hadde ikke sendt meg til mammografi det var mammografiprogrammet som skrev til meg og ikke legen.

     1. Du må regne med ventetid, sånn er det for alle. Du hadde fått plass på bussen ved å vise til din innkallelse, når timen er registrert på sykehuset. Enkelt.

      1. Ja jeg er jo ikke dum heller, veit jo at det er mye venting her i verden. Nei for de dekker ikke mammografi for det er forebyggende helsearbeid står det på helse Norges nettsider.

       Så lett men enda så vanskelig.

  5. Pasientreiser dekker ikke reiser til Mammografi,da det regnes som forebyggende helsearbeid. Hvis man derimot finner avvik på mammografi som gjør at man må tilbake til ny undersøkelse,dekkes reisen.. dette står det på Helsenorge.

   1. Ja jeg veit men det er ei som hardnakket mener at de gjør det, jeg leste det samme som du skriver.

    Ønsker deg en kjempefin kveld og en riktig god natt.

    Klem fra meg til deg.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg