Våren og flom kommer hvert år stakkars dem som får kjellerene fulle av vann..

 

Det er vår og det medfører regn og varmere temperaturer med andre ord snøsmelting i fjellet:

 

Og med det så blir det også mye vann i våre elver og vassdrag, med det så blir det flom og oversvømmelser og mange får vann i kjellere landet over og mange andre skader på hus og annet. Og hvem er skyld i det? Jo det er kommunene som har godkjent og bygge hus og campingplasser helt nede ved elver og vassdrag, de har faktisk ikke tatt med i kalkuleringen at vår flommer og oversvømmelser når de godkjenner og starter byggingen av store byggefelt helt nede ved elvene og ikke minst veier.

 

 

Nå i dag så har de måttet stenge barnehager og skoler på otta og veier flere steder på Østlandet, når de godkjenne og bygge så nære vassdrag og elver så det går utover befolkningen. Det har jo vært flommer i alle år  ja det var flom og oversvømmelser for hundre år siden også, så dette har skjedd i mange år og da er mitt spørsmål til alle som har makten i de forskjellige kommunene hvorfor bygger de bolighus og andre bygninger helt nede ved elver og vann som går over sine bredder hvert eneste år. Det er mange familier og bedrifter som blir de skadelidende som må ta utgiftene pluss forsikringsselskapene som må ta regningen hvert år.

 

Så mitt forslag er og legge byggefelter og annen bebyggelse på god avstand fra elver og vassdrag, eller så får kommunen og staten ta en del av regningen når det gjelder flomskader.

6 kommentarer
  1. Jeg bor i heia sånn omtrent 50 – 60 meter opp i høyden, så jeg unngår flom når elva her renner over. Men jeg ser jo at også her driver man og bygger nye boliger ca 1 meter over havoverflaten, ( kyststrøk her) ,og store områder langs elva er risikomerket for fremtiden av NVE. Gudene må vite hvorfor det er lov å bygge sånn. Ser rett på boliger som bygges nå ved elvebredden, og det er jo idiotisk!
   Jeg kan ikke utstå de bratte bakkene jeg må gå i, men heller det enn vann rundt ørene.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg