Hei nå har jeg måttet be om hjelp via spleis igjen er jo noe flaut det da.

 

Ja jeg syntes dette er drit flaut men jeg måtte starte en ny spleis for jeg fikk et brev fra namsmannen at de hadde fått en hendvendelse fra en kreditor som jeg ikke har klart å holde på avstand.

 

Så nå står jeg i fare for å miste leiligheten min og det blir noe kaldt å gå ute med hunden hele døgnet men får jeg ikke hjelp via denne innsamlingen så blir det realiteten for meg og det vil jeg jo ikke.

 

Men  med min lille inntekt så har jeg stått for å hjelpe til å holde både mine og min mors utgifter unna men det har ikke gått så bra så da måtte jeg gå til dette steget.

 

Dette er spleis nummeret mitt:

spleis.no/27270

 

6 kommentarer
  1. Kjempetrist at du skal slite slik med økonomien. Jeg får vondt av deg.
   Dette er ikke vondt ment kjære deg, men et godt råd. Jeg synes ikke blogg er en plass å be om penger fra andre. Du burde heller kanskje gå ut via facebook der folk kjenner deg. Jeg tror ikke blogg er stedet for å be om hjelp. Det er fordi du kan risikere å få masse negative kommentarer på slike innlegg som dette.
   Hvis jeg hadde vært deg ville jeg prøvd å prioritere annerledes når det gjelder penger. Det er ikke din oppgave å hjelpe din mor med å betale regninger. Du må sette foten ned, og ikke la andre utnytte deg, for du havner bare i økonomisk uføre!
   I tillegg skriver du at du røyker. Jeg ville ha sluttet, for du kommer til å merke at du sparer disse pengene der altså. Jeg sluttet å røyke i 2014, og jeg merker stor forskjell. Ikke minst helsegevinst. Nå vet jeg ikke hvor mye du røyker, men røyken har jo blitt dyrere og dyrere.
   Du har også nevnt at du spiller bingo. Det ville jeg også sluttet med en periode fremover.
   Man skal aldri bruke mer penger enn hva man har. Gå til en økonomisk rådgiver for å be om hjelp til å sette opp et budsjett. Det hjelper mange! Gå på sosialkontoret og be om hjelp der. NAV har også økonomiske rådgivere som kan hjelpe deg. Hvis du har så lite som du sier du har har du krav på boligstønad. Kom deg på NAV fortest mulig for å be om bolig stønad. NAV kan også hjelpe til med en kommunal bolig som er rimelig for deg. Nå vet jeg ikke om du eier eller leier.
   Jeg sier dette fordi jeg bryr meg om deg, og fordi jeg blir oppriktig lei meg for at du skal slite slik <3
   Det er mye du kan gjøre for å få det bedre økonomisk, men du må gjøre det selv. Slutt å betal regninger for din mor. Du syr puter under armene hennes når du gjør det. Legg bort røyken, og se hvor mye du sparer hver uke på og ikke røyke. Jeg lover deg at du vil bli positivt overrasket. Når jeg greide å slutte og røyke klarer du det!
   Ønsker deg og Elvis en kjempefin og god natt <3 🙂
   Purr, purr, fra Toril og kattene

  2. Der kunne jeg ikke sagt meg mer enig, enn det Toril skriver her. Jeg vet ikke helt hva som skjer med deg, men så vidt jeg husker så hadde du jo et opplegg ang. det økonomiske. Gjeldssanering. Du har også nevnt at etter at du fikk godkjent uføresøknaden, så ville du få 5000 kr mer å rutte med. Jeg mener at spleis er noe som ikke skal brukes på denne måten som du bruker den nå. Det er ikke andre enn deg selv som skal betale dine egne regninger. Så helt feil å bruke spleis slik. Jeg har vanskelig med å tro at du må betale din mor sine regninger, da hun helt sikkert har sin egen trygd. Eier du, eller leier du? Om det er husleie du skylder så er det klart at du blir kastet ut, men er det noe annet så kan de ikke ta fra deg hjemmet ditt. Kommunen kan også være behjelpelig med å skaffe deg en kommunal bolig. Tror slett ikke at du havner rett på gata, uten noe annet krypinn. Jeg håper at det vil ordne seg for deg, men ikke på en slik måte som du forsøker nå. Det er en helt feil måte å gå frem på ……

  3. Du havner ikke uti snøen med hunden om du må ut av leiligheten. Det tar dessuten tid med utkastelse..om du da ikke har dratt strikken langt noen måneder allerede? NAV har plikt til å skaffe deg tak over hodet om du ikke klarer det selv. Så akkurat den delen er grei nok. Men ellers bør du nok høre på de to damene over her og få hjelp med budsjett , nedbetaling av gjeld, etc. Ja, NAV har folk som kan hjelpe der også.
   Uføretrygd er ikke lukrativt, men man klarer seg sånn noenlunde. Betingelsen er at man følger et stramt budsjett, for det er lite slingringsmonn. Jeg vet, for jeg er ufør selv.
   Andres regninger skal du neppe betale, selv om det er moren din, for det er ikke penger til for mye raushet. Ihvertfall ikke når du får problemer selv. Jeg har flere godt voksne barn. En er et surrehue økonomisk, men jeg anser det ikke for å være min sak. Økonomisk rot er ikke hva jeg lærte ungene, og når den ene ikke tar lærdom eller hører på gode råd, så gidder jeg ikke mer. Vedkommende skylder både meg og andre i familien penger fra noen år tilbake. Vi har hjulpet, men gjør det ikke lenger.

  4. Luxus fellen hjelper slike som deg. Kvitt deg med pengesluket hund og. Er vel flere som har sagt hva de har ment om tigging på nett før. De fikk rett.

  5. Jeg tror ikke det er hunden som er det største problemet her. Men har du ikke råd til å fore den, så må noe selvfølgelig gjøres. Da er det bedre om den blir omplassert.
   Hvor mye kom tannlegetimen seg på?
   Jeg forstår ikke helt dette med at kreditorer og namsmann kan gjøre deg husløs. Om du eier så kan de ta pant i hus/ leilighet. Eier du? Uansett så setter de ikke folk på gata i Norge. Du får selvfølgelig annen plass å bo om de selger huset/leiligheten din. Hadde jeg vært deg så hadde jeg slettet det som ble lagt ut på Spleis. Jeg tror ikke på at noen vil hjelpe noen som selv har satt seg i et slikt uføre. Beklager at jeg sier det, men det er faktisk ganske frekt å be andre privatpersoner om hjelp på den måten når man selv har satt seg i en slik situasjon. Du må nok bli mer sparsom av deg, og ikke bruke mer enn du kan. Skulle alle som har hatt gjeld lagt seg til på Spleis, så hadde det blitt utrolig fullt der inne. Spleis er nok noe man slags bruke til lag og foreninger, og mer humane foreninger.

  6. Due: Kjempeflott svar til Aud Marit <3 🙂
   Jeg er enig med deg at det er ikke hunden som er problemet her. Hunden er til trøst for deg, og Elvis hjelper deg <3
   Ta det helt med ro! Du blir ikke kastet på gaten, men hvis du eier leiligheten kan de ta pant i huset/leiligheten. Dersom du leier kan de ikke ta den, men da er det husverten sitt ansvar for hva han gjør.
   Det Du og jeg skriver til deg er gode råd, fordi vi bryr oss, og fordi vi har vondt av deg <3 Det er ingen kritikk, men velmente råd fordi vi bryr oss om deg <3
   Du kan søke NAV om noe som heter for stønad til livsopphold. Hvis du har så liten trygd at det ikke dekker til livsoppholdet ditt kan du søke om det på NAV. Hva det i Kommunen du bor i vet jeg ikke, men undersøk med NAV, og søk hvis de mener du har krav på det.
   Jeg håper det ordner seg for deg <3

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg